Google a anunţat oficial versiunea Android 4.3, tot sub numele de Jelly Bean. Anunţul a fost făcut ieri la un eveniment organizat în San Francisco. Deşi multă lumea se aştepta ca saltul să se facă la Android Key Lime Pie, nu a fost aşa şi update-ul a fost contruit tot pe baza lui Jelly Bean, dar şi aşa există îmbunătăţiri aduse şi funcţii noi. La nivel vizual nu o să observaţi nici o schimbare, toate modificările aduse sunt la nivel de cod.

Mai jos o să vă prezint pe rând funcţiile noi pe care le primim odată cu Android 4.3 Jelly Bean.

Restricted Profiles

Android 4.2 a adus suportul pentru utilizatori multiplii pentru tablete, astfel că puteţi să împărţiţi mai uşor datele cu familia, prietenii, etc. Android 4.3 întăreşte acest suport şi permite administratorului să restricţioneze accesul la anumite aplicaţii pentru celelalte profile.

restricted-profiles

În viitor, pe măsură ce dezvoltatorii vor utiliza noile API, cei care vor deţine profilul Owner vor putea să restricţioneze de la cumpărare anumite aplicaţii, să seteze o anumită vârstă pentru anumite video-uri, emisiuni TV, etc.

Autocomplete in Dialpad

autocomplete-dialpad

Android 4.3 aduce funcţia de autocomplete atunci când formaţi un număr, astfel veţi identifica un număr deja salvat în contacte mult mai uşor. Această funcţie o mai puteţi întâlni pe HTC Sense.

New Camera and Gallery Apps

Odată cu actualizarea la Android 4.3 veţi avea două aplicaţii noi pentru Galerie şi pentru Camera. Noua aplicaţie Camera va avea o nouă abordare a accesării opţiunilor, un panou radial optimizat prin care puteţi accesa diferite opţiuni ale camerei. În plus veţi putea efectua poze cu ajutorul butoanelor de volum.

New-Camera-App

Google Keep devine aplicatie de Sistem

Google Keep devine o aplicaţie de Sistem cu Android 4.3. Mai multe despre aplicaţia Google Keep puteţi citi în articolul de aici.

Bluetooth Smart Support

BluetoothSmart

 

Bluetooth Low Energy este o tehnologie pe care Apple o foloseşte încă din 2012, iar Google abia acum o adoptă. Odată ce dezvoltatorii vor adopta această tehnologie, dispozitivele cu Android vor putea să se conecteze cu alte dispozitive, ceasuri inteligente, senzori, aparate de monitorizare a sănătăţii, la cele de fitness şi multe altele.

OpenGL ES 3.0

Cu suportul OpenGL ES 3.0, dezolvatorii vor putea crea jocuri mult mai bune care vor utiliza toată energia nefolosită din telefoanele ultra moderne. Să vă aşteptaţi la jocuri cu efecte de lumini mai bune, umbre, texturi mai clare, etc.

Better Support For Dual Core And Quad Core CPUs

Android 4.3 vine cu o redare grafică actualizată care suportă multithreading pe mai multe nuclee CPU. Randarea textului va deveni mai clară şi aplicaţiile se vor încărca mult mai repede.

Disponibilitatea Android 4.3 Jelly Bean

Android 4.3 Jelly Bean este disponibil prin OTA încă de ieri pentru dispozitivele Nexus – Galaxy Nexus,Nexus 4, Nexus 7 şi Nexus 10. Ediţiile Google Play ale lui Galaxy S4 şi HTC One vor fi următoarele dispozitive care vor primi această actualizare. Celelalte dispozitive cu Android vor mai avea de aşteptat până când vor primi acest update şi asta din cauza procesului mai îndelungat prin care trebuie să treacă, toate testele care trebuiesc efectuate de producător înainte ca acesta să fie lansat către utilizatori.

 

 

2 COMMENTS

    • Eu am Nexus 4 și l-am primit deja. Pe celelalte dispozitive ca S3, S4 sau orice altceva, cred că o să mai dureze puțin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.