Google și-a lansat propriul serviciu care te ajută să-ți localizezi dispozitivul cu Android rătăcit sau să-ți protejezi fisierele și datele personale în caz că acesta ți-a fost furat. Serviciul este numit Android Device Manager și îți permite să-ți faci telefonul să sune la volum maxim pentru localizare, chiar dacă acesta se află pe silent.

Dacă telefonul sau tableta nu se află în apropierea ta, atunci vei putea să-l localizezi pe hartă în timp real.

Android Device Manager va avea și o opțiune care îți va permite să-ți ștergi toate datele dintr-un telefon/tabletă care nu mai poate fi recuperată sau a fost furat. Astfel veți putea preveni ca date personale să ajungă în mâinile altor persoane.

Serviciul Android Device Manager va fi disponibil începând cu sfârșitul acestei luni pe dispozitivele ce rulează cu Android 4.2 sau mai bun. Va exista și o aplicație pentru Android care îți va permite să-ți administrezi mai ușod dispozitivele.

Deși serviciul nu este încă live, unele persoane au început să-l primească. Dacă nu ați observat nici o modificare pe telefonul vostru puteți verifica în felul următor. Intrați în Settings, mergeți la Security și intrați la secțiunea Device administrators. Ar trebui să vedeți ceva asemănător cu imaginea de mai jos.

Android Device Manager

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.