Google a anunțat că dorește să facă sistemul de operare Android mult mai sigur printr-o actualizare care a fost deja lansată. Actualizarea extinde funcționalitatea opțiunii Verify Apps care există deja în setările Google de pe dispozitivele ce rulează cu Android 2.2 sau mai bun cu posibilitatea de a verifica constant aplicatiile instalate contra malware sau activități suspecte.

Verify Apps

Până acum, Verify Apps era setat să verifice doar aplicațiile în timpul instălării sau atunci când utilizatorul instala o aplicație manual din afara Google Play. De acum înainte nu va mai fi nevoie pentru că serviciul de securitate va monitoriza constant dispozitivul și se va asigura că acesta funcționează așa cum trebuie.

Va fi de mare folos pentru că poate identifica o aplicație chiar dacă aceasta la instalare nu a fost identificată ca fiind infectată. Se poate ca exploitul să se manifeste altă dată și atunci scanerul își va face treaba.

Potrivit Google, sistemul Verify Apps a fost folosit de peste 4 miliarde de ori de când acesta a fost introdus și foarte puție persoane au fost avertizate.  Cred că acest lucru se va schimba acum din moment ce sistemul va rula continuu, dar va exista în continuare posibilitatea să instalăm aplicații care vor face rău dispozitivului.

Oricum, Google face un pas înainte spre a oferi un sistem de operare Android mai sigur pentru utilizatorii sãi.

sursa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.