O aplicație mailițioasă pentru Google Chrome care pretinde a fi jocul Bad Piggies a celor de la Rovio a infectat 80.000 de calculatoare cu un adware. Aplicația este distribuită cu ajutorul Web Store din Chrome  și instalează un plugin care afișează reclame în timp ce utilizatotul vizitează site-uri web populare.

Bad Piggies

Un raport prezentat de firma de securitate Barracuda Networks, detaliază această aplicație care este creată “playook.info”. Potrivit raportului, utilizatorilor li se cere o permisiune “access your data on all websites”, iar odată ce i-au acordat această permisiune, sunt în pericol de a pierde informații despre parole, adrese de email, sau informații ale unor cărți de credit.

Este recomandat, dacă aveti vreo aplicație instalată de la acest dezvoltator, să le dezinstalați imediat și să vă schimbați toate parolele.

Bad Piggies nu este disponibil pentru Google Chrome, astfel că orice aplicație care pretinde că este, e clar că e falsă și trebuie evitată. La fel sunt și toate aplicațiile cu titlul Angry Birds de la dezvoltatorul menționat mai sus.

via

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here