Poate nu v-ati dat seama ce vreau sa va zic, dar este vorba despre un programel foarte util pentru cei care folosesc mai multe tipuri de OS pe calculator/laptop.

Cel mai enervant lucru atunci cand ai 2 sisteme de operare e atunci cand vrei sa schimbi de pe unul pe altul, trebuie sa dai restart sa astepti tot procesul de pornire, sa apara meniul de boot si sa alegi windows-ul dorit.

Va prezint o alternativa simpla si foarte rapida pentru a face acest lucru fara a mai trebui sa asteptati tot procesul de restart pentru a alege windowsul.Programul se numeste iReboot si el inlocuieste toti pasii pentru a selecta un sistem de operare.Se instaleaza usor, nu trebuie decat sa rulati installerul si sa selectati configuratia default, iar el determina toate sistemele de operare instalate.Odata instalat va aparea in taskbar, de unde printr-un click dreapta puteti selecta windowsul in care vreti sa bootati.Pentru a boota direct pe OS-ul dorit selectati optiunea Reeboot on Selection.

Nu trebuie sa va faceti griji, acest program nu modifica bootloaderul sau alte setari de bootare pe care le aveti facute.

Ca sa fiti mai eficienti si mai rapizi, puteti instala programul in fiecare windows pentru a putea boota mai rapid de pe unul pe altul.

Programul este compatibil doar cu XP, Vista si Windows 7, chiar si pe versiunile de 64 biti.Din pacate nu functioneaza pe Linux, dar il puteti folosi pentru a boota din windows direct pe linux.

Download : iReebot

 

4 COMMENTS

  1. Mi se întâmpla câteodată să uit să selectez în ce windows să îmi intre și îmi intra în cel default, și apoi iar trebuia să dau restart. Foarte util programul. Îl scot și îl instalez și eu

  2. Foarte util programul. Sa inteleg ca folosint acest program nu mai trebuie restart pentru a schimba sistemul de operare?

    • Restart se va da, dar o sa booteze direct in sistemul de operare ales, nu mai trebuie sa astepti ecranul de boot pentru a alege singur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.