Clueful

Bitdefender a lansat o aplicația Clueful, o aplicație gratuită pentru Android care monitorizează aplicațiile neglijente care pun în pericol datele personale, livrează mesaje nedorite și accesează informații sensibile.

Bitdefender Clueful pentru Android este un software care analiează aplicațiile pentru a vedea dacă acestea pot citi mesajele fără acordul utilizatorului, pot trimite notificări spam sau pot accesa fotografiile din terminal. Clueful anunță utilizatorii atunci când o aplicatie poate trimite parole necriptate, poate accesa calendarul sau întrerupe convorbirile cu reclame audio.

Aplicația Clueful se actualizează automat în cloud și verifică fiecare aplicație imediat după ce ea a fost instalată, oferind și un scor general de securitate al telefonului.

Clueful

’’Smartphone-ul este probabil cel mai personal terminal, conține mesaje private, informații sensibile despre conturi bancare, fotografii personale și alte date care, dacă nu sunt tratate cu grijă, fac utilizatorul vulnerabil. În același timp, peisajul aplicațiilor pentru Android este slab reglementat și deschis unor practici discutabile de generare de venituri. Clueful oferă utilizatorilor informații care îi ajută pe aceștia să-și protejeze informațiile personale din terminal de aplicații intruzive’’, a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Aplicația Clueful este disponibilă gratuit în Google Play Store.

[pb-app-box pname=’com.bitdefender.clueful’ name=’Bitdefender Clueful’ theme=’light’ lang=’ro’]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here