De foarte multă vreme mulţi useri s-au întrebat de ce Microsoft nu face taskbarul cutomizabil şi utilizabil pentru monitoare mutiple. A trebuit să aşteptăm să apară Windows 8 pentru a avea acest lucru.

Noul taskbar din Windows 8 se întinde pe monitoare multiple, astfel încât pe fiecare monitor butoanele de pe taskbar vor fi cele de start. Poti selecta dacă vrei ca pe ambele taskbar-uri să apară toate butoanele.

Pentru a aceesa setările, trebuie să mergi la proprietăţile taskbar-ului, prin click dreapta pe taskbar şi după care alegi Properties. Aici vei observa secţiunea de opţiuni Multiple Displays. De aici poţi selecta rapid căsuţa pentru a activa sau dezactiva taskbarulul pe mai multe monitoare.

Multiple monitor taskbar

Din meniul ‘Show taskbar buttons on’ poţi alege unde să apară butoanele. Mai jos aveţi exemple de butoane pe taskbarul primului monitor şi al doilea monitor.

Taskbar monitor 1

monitor taskbar 2

Dacă vreţi ca butoanele de pe taskbarul de pe monitorul al doilea să fie mari, le puteţi face modificând setările de la ‘Buttons on other taskbar’.

Totul este foarte simplu şi poate deja ştiaţi despre aceste setări dacă aţi petrecut ceva timp pe Windows 8, dar pentru cei care nu ştiu este bine de ştiut că aceste setări ale taskbarului pentru monitoare multiple există în Windows 8.

imagini via

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.