Am văzut mulți utilizatori care au fost infectați cu un astfel de virus și mulți dintre ei erau speriați. Virusul “Poliția Romana” cum este cunoscut pe la noi se manifestă în felul următor. Odată intrat în calculator acest virus blochează accesul si prezintă o pagină cu un mesaj fals care pretinde a fi din partea Poliției Române. Este un virus de tip ‘ransom’, care solicită o sumă de bani în schimbul deblocării calculatorului și pretinde a fi din partea poliției.

Virusul Politia Romana

În România acest virus acuză utilizatorul de piratarea de muzică, software și videoclipuri si solicitându-le bani pentru deblocarea calculatorului.

Bitdefender a anunțat că a făcut disponibilă o unealtă cu care puteți înlătura “virusul Politia Romana” care a infectat milioane de utilizatori din întreaga lume. Utilizatorii care au fost infectați cu Trojan.Ransom.IcePol pot instala unealta furnizată de Bitdefender pentru a scăpa de virus.

[box type=”download” ]Descarcă Trojan.Ransom.IcePol Remover. Pentru a înlătura virusul rulați această aplicație în Safe Mod.[/box]

’’Virusul verifică adresa de IP a victimei, îi spune că mesajul este din partea poliției și o acuză de un delict pe care l-ar fi putut comite și fără să-și dea seama. Față de amenințări similare mai vechi, care trimiteau « amenzi » pentru pornografie și zoofilie, aceasta pune accentul pe infracțiuni de piraterie. Și este extrem de eficientă’’, Alexandru Bălan.

Virusul intimidează utilizatorii cu mesaje localizate ce par a veni de la birourile de poliție din  țări precum România, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Austria și Olanda. La noi în ţară, atacatorii cibernetici solicită plata unei sume de 100 de dolari, sau 300 de lei.

Dacă ați fost infectat cu un astfel de virus, nu intrați în panică și descărcați această unealtă care vă ajută să scapați de el.

PC GARAGE
Articolul precedentDescarca Internet Explorer 10 Preview pentru Windows 7
Articolul următorRockstar lanseaza un trailer nou pentru GTA V
IT addict, Gadget lover. Windows 10 and Elementary OS user.

5 COMENTARII

 1. Stimați colegi de suferință, dacă ați luat-o sus, ca și mine, cu infamul virus Poliția Română, până la rezolvarea definitivă a problemei, vă ofer o soluție care vă permite să folosiți în continuare browserele afectate, cu o anumită pierdere de viteză pe Internet. Instalați-vă, preventiv, ExpressVPN care vă permite ca, dacă v-a atacat Poliția Română, să vă înlocuiți IP-ul cu unul din altă țară. Dacă sunteți infectat cu virusul respectiv, activați aplicația ExpressVPN și conectați-vă în altă țară (eventual alegând una în care viteza Internet este mai mare, oricum mai mică decât în România). În consecință, Poliția Română, care se bazează pe identificarea ID-ului, va fi derutată și dumneavoastră veți putea utiliza toate browserele, urmând să vă devirusați calculatorul ulterior. În clipa în care vă scriu, sunt și eu infectat cu Poliția Română, am încercat metoda de la varianta cu 300 de lei, nu merge, o să aplic o altă metodă în perioada următoare, până una – alta pot folosi calculatorul fără nici o problemă, decât amănuntul că viteza Internetului nostru este sensibil mai mare decât în țările celelalte. Puteți încerca și cu TOR, care este free pe Softpedia, eu folosesc ExpressVPN. Succes!

 2. Multumesc pt informatii, doar ce m-a sunat sora mea sa-mi spuna ca a prins-o politia, si nu intelegeam ce-mi spune 🙂 Acum m-am lamurit. Nu stiam de acest virus.

 3. Nu am folosit in antivirus de prin 2008, cum de nu intalnit aceasta specie de virusi?
  Cred ca din cauza ca i-am ignorat pur si simplu…
  Oricum tot ce e posibil si frumos, astea par povesti si basme cibernetice pentru mine.
  Acuma na, sper sa nu ma atace brusc un astfel de fisier.

  • Pe la noi abia acum și-a făcut apariția acest tip de virus, cel puțin eu până acum nu l-am mai întâlnit. Poți să navighezi pe net și fară antivirus, dar trebuie să știi pe ce ai voie și pe ce nu să dai click sau să descarci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.