Cum putem deschide automat fisierele descarcate in browserul Chrome ? Pai nu prea putem ca nu are optiune prestabilita, decat save.

In alte browsere exista o optiune open atunci cand descarcam un fisier.De exemplu browserul Firefox, la descarcarea unui fisier ne da posibilitatea sa deschidem fisierul cu un anumit program sau sa il salvam.

Google Chrome nu ofera aceasta posibilitate si este putin cam inconfortabil, cel putin pentru mine, care sunt obisnuit ca la fisierele de tip .torrent sa mi le deschida automat cu uTorrent.Nu exista nici macar o extensie care sa faca asta, dar exista totusi o metoda care am gasit-o astazi si vreau sa o impart cu voi.Pentru unii poate este folositoare.

1. In primul rand trebuie sa avem grija ca fisierele care dorim sa se deschida automat trebuie sa fie asociate cu un program. (.torrent > asociat cu uTorrent )

2. Descarcam fisierul dorit care se salveaza in calculator.Fisierul ramane in jos in bara de download, unde vom face ca acesta sa deschida automat.

2.1 In drepta fisierului descarcat avem o sagetuta, dam click pe ea si se deschide un submeniu unde alegem Deschideti intotdeauna fisierele de acest tip.

3. Acum urmatoare data cand descarcam acelasi tip de fisier, acesta se va deschide automat cu programul asociat tipului de fisier.

Daca vreodata doriti sa dezactivati aceasta optiune, sa nu se mai deschida automat fisierele o puteti face din Optiuni > In culise.Aici o sa aveti un buton : Stergeti setarile pentru deschidere automata

La mine Chrome e in limba romana,nu imi place dar asa l-am descarcat.Sper sa va descurcati daca il aveti in limba engleza.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.