Firefox

Mozilla a lansat oficial versiunea Firefox 23 pentru Windows, Mac, Linux și Android. Versiunea desktop a browserului Firefox 23 aduce îmbunătățiri ca buton de share integrat, mixed content blocker sau monitorizarea rețelei. Primul lucru pe care vreau să-l menționez este faptul că Firefox 23 vine cu un logo nou, redesenat. Deși nu pare că s-a schimbat nimic acesta a fost finisat pe alocuri.

Firefox 23

Firefox a fost lansat prima dată pe serverele FTP ale organizației, dar acum Firefox 23 este oficial și toți utilizatorii ar trebui să poată să-l descarce sau facă actualizarea. Un lucru obișnuit deja este ca și varianta pentru Android să fie actualizată, astfel puteți deja să o instalați din Google Play. O să prezint versiunile Desktop și Android pe rând.

Firefox 23 – Desktop

Schimbarea cea mai mare ar fi adăugarea butonului de share și panoul pentru Social API. Pe scurt, veți putea da share la orice conținut, de pe orice pagină cu un singur click. De exemplu, utilizatorii Facebook pot folosi această opțiune pentru a posta pe pagina lor direct din Firefox, indiferent de unde se află pe internet.

Firefox 23 - Social

Al doilea lucru important care apare în Firefox 23 este mixed content blocker. Acesta previne modificarea sau citirea conținutului nesigur (HTTP) de pe un site de către atacatori, blocând conținutul nesigur. Mixed content blocker intră în acțiune atunci când un site are conținut HTTP(nesigur) și HTTPS (sigur). Mai multe detalii despre asta puteți găsi aici.

De asemeanea în această versiune, dezvoltatorii pot în sfârșit să utilizeze Network Monitor. Acesta desparte toate componentele unui website și evidențiază cât de mult îi ia fiecăruia să se încarce. Mai multe detalii aici.

Toate schimbările aduse de versiunea Firefox 23 le puteți găsi în changelog-ul oficial.

Firefox 23 – Android

Firefox pentru Android beneficiază de noul logo si cea mai mare schimbare pe care o să o observați este noua pagină Awesome Screen. plus opțiunea care vă completează url-ul în timp ce-l scrieți. Opțiunea Switch to Tab vă permite să shimbați între toate taburile deschise în pagina Awesome Screen, fără să deschideți un tab duplicat. Bara de navigare dispare pe măsură ce mergeți în jos pe pagină, exact ca și la Chrome pentru Android.

O nouă funcție este posibitatea de abonare la RSS feed printr-o apăsare lungă pe bara de adresă. De asemenea Firefox penru Android vă lasă să modificați motorul de căutare din managerul Firefox Add-ons.

Pentru toate schimbările citiți changelog-ul oficial.

[divider]

Versiunea Firefox 23 poate fi deascărcată de pe următoarele linkuri :Versiunea Desktop | Versiunea Android

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.