Mozilla are în plan să adauge o nouă funcţie în browser, Reset.Această funcţie va permite utilizatorului să repare o instalare a browserului sau să revină la o stare default.Toate acestea se fac în condiţiile în care toate bookmark-urile, history şi alte date sunt păstrate.Această funcţie se presupune a repara unele probleme cum ar fi, crashurile la start up sau fişiere corupte în profil, fără a apela la reinstalarea completă a browserului.

Funcţia RESET va oferi o soluţie utilizatorilor de a repara automat Firefox prin crearea unui nou profil şi mutând toate datele pe noul profil.Există destule probleme pe care Firefox le are şi care pot fi rezolvate cu crearea unui nou profil, deşi aceasta nu este întotdeuna o soluţie bună.Fiecare dintre noi doreşte să-şi păstreze toate datele, iar această sarcină poate fi uneori foarte obositoare.Astfel, mulţi dintre noi ajung să recurgem la o instalare curată şi prin asta şi pierderea tuturor datelor personale.

Scopul aceste funcţii de reset este de a transforma acest proces neplăcut şi greoi, într-unul plăcut şi uşor de făcut, fără a avea nevoie de ghiduri.

Mozilla propune 3 moduri prin carea această funcţie poate fi accesată :

  1. În timpul instalării userul va selecta opţiunea de Reset şi procesul va începe.
  2. La o a treia pornire consecutivă cu erori, Firefox va oferi posibilitatea de a porni browserul în safe mode sau a folosi funcţia reset.
  3. userul poate porni acest proces prin butonul Reset Firefox care se găseşte în pagina Troubleshooting.
Funcţia se află încă în dezvoltare şi nu a fost precizată o versiune de Firefox în care va fi implementată.

Mai jos vă pun câteva scheme care arată cum ar arăta această funcţie în funcţiune :

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.