Google a anunțat că va lansa luni un nou Chromebook care va avea prețul de 249$. Calculatorul bazat pe ARM nu va avea ventilator și Google speră ca acesta să fie adoptat rapid de utilizatori.

Google Chromebook

Samsung va fi producătorul acestui Chromebook care vine cu un ecran de 11.6 inch, va cântări aproximativ 1.2 kg, merge pe baterie 6.5 h și bootează în 10 secunde. Pe lângă asta veți primi 100 Gb pe Google Drive timp de 2 ani.

Google promite schimabarea conturilor ușor, portabilitate și bineînțeles serviciile Google care sunt deja instalate. Un lucru interesant este că veți primi cu aceste dispozitive 12 bilete gratuite Gogo Inflight. Acestea vă vor permite să utilizați internetul atunci când zburați cu un avion dotat cu WiFi Gogo.

Google de asemenea precizează că s-au ocupat de viruși și nu ar trebui să vă faceți griji pentru așa ceva, dar nu precizează dacă calculatorul va avea un softaware antivirus instalat sau se bazează pe faptul că virușii/malware nu sunt o amenințare așa mare pentru sistemele bazate pe ARM.

Sunt curios dacă va fi un succes, știind că în trecut industria Netbook a trecut printr-o criză. Dacă acest Chromebook se va ridica la nivelul la care se așteaptă lumea, vom vedea, iar prețul este unul bun care va fi pe placul multora.

sursa

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.