Google a anunțat ieri noul sistem de operare Android 5.0 Lollipop și două dispozitive noi, telefonul Nexus 6 și tableta Nexus 9.

Android 5.0 Lollipop

O să încep cu cea mai importantă schimbare și anume cea a sistemului de operare. Android 5.0 Lollipop este cel mai important update din ultimii ani a sistemului de operare. Aduce o mulține de animații noi și o nouă interfață bazată pe Material Design. Pe lânga asta, vom avea fonturi noi si toate efectele vizuale au fost îmbunătățite.

Sistemul de notificări a fost și el îmbunătățit, acum având posibilitatea de a răspunde la mesaje direct din lock screen. Autonomia bateriei va fi mai bună datorită noului sistem Project Volta. Pe partea de securitate aduce criptarea datelor by default despre care am mai vorbit aici.

Mai multe detalii și un changelog întreg puteți citi pe pagina oficială Android Lollipop.

Noul sistem de operare va fi disponibil pe toate dispozitivele Nexus: Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 și Nexus 10 în următoarele săptămâni. În această categorie întră și dispozitivele Google Play Edition.

Nexus 6

Nexus 6 este construit de această dată de Motorola și este un phablet care aduce un display uriaș de 5.96 inch, rezoluție 2560×1440 pixeli și o densitate de 493 PPI. Vine cu un procesor quad-core Snapdragon 805 de 2.7 GHz, 32GB sau 64GB memorie internă, cameră de 13 MP, respectiv 2 MP și o baterie de 3220 mAh. În specificațiile oficiale nu este precizată memoria RAM, dar cel mai probabil va fi de 3 GB.

Nexus 6

Nexus 6 va fi disponibil începând cu sfârșitul acestei luni, iar în magazine ar putea apărea la începutul lunii Noiembrie. Prețul său va fi de 649$, ceva mai scump ca precedentele dispozitive Nexus.

Nexus 9

Noua tabletă de la Google, Nexus 9 va fi putin diferită față de celelate tablete cu Android din cauza ecranului. Acesta va avea un aspect ratio de 4:3, în timp ce celelalte tablete au 16:9. Nu va fi o tabletă bună de uitat la filme, dar va fi perfectă pentru celelate task-uri.

Tabletele Nexus au fost produse până acum de Samsung și Asus, iar acum a venit rândul HTC să creeze Nexus 9. HTC nu a mai creat o tabletă din 2011. Putem cataloga această creație o mică premieră.

Nexus 9 vine cu un display LCD de 8.9 inch, rezoluție 2048×1536 pixeli și procesor Nvidia Tegra K1 de 2.3 GHz. Aveți de ales între 16GB și 32GB memorie internă, în timp ce memoria RAM este de 2GB. Are două camere foto, cea principală de 8MP și cea frontală de 1.6MP.

Nexus 9

Tableta Nexus 9 va fi disponibilă la precomandă începând cu 17 Octombrie și va disponibilă în magazine din 3 Noiembrie. Prețul de pornire este 399$.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.