Gmail Logo

Google a anunţat o nouă funcţie pentru reţeaua socială Google+, o funcţie care permite oricărui utilizator de Google+ , dintre persoanele care te urmăresc, să-ţi trimită un email fară să cunoască adresa de email. Nu ştiu dacă e o veste bună sau nu, cert e că multă lume nu agrează această caracteristică.

Gmail Logo

Ce face defapt această funcţie ?

Prin această funcţie nouă pe care Google a lansat-o se face o conexiune între serviciul de email şi reţeaua socială. Atunci când veţi crea un email nou şi tastaţi un nume sau adresă, opţiunea de auto-completare va afişa atât persoanele din lista de contacte, dar şi persoane din cercurile voastre de pe Google+.

Gmail Google+

Un lucru de menţionat este că adresele de email ale persoanelor de pe Google+ nu sunt afişate, decât în momentul când apare o conversaţie. De exemplu, dacă eu primesc un mail de la cineva din cercurile mele, adresa de email rămâne ascunsă până când eu răspund la acel mail.

Cum se poate dezactiva această funcţie

Din fericire, Google oferă totuşi şi posibilitatea de a ajusta sau dezactiva de tot această funcţie. Încă de când aceasta a apărut a fost setată ca default, fară nici o avertizare din partea Google.

Pentru a dezactiva această funcţie, până când nu va fi prea târziu şi vă treziţi cu spam in mail, trebuie să vă logaţi în contul vostru şi vă duceţi la Settings > General. Aici căutaţi Email via Google+ (Trimiteti emal prin Google+) unde o să aveţi Anyone on Google+ (setată default), Extended Circles, Circles şi No One.

Email via Google+

Aici puteţi opta pentru oricare dintre opţiuni, eu am ales No one pentru că nu vreau să fiu contactat pe email de către nimeni de pe Google+.  După ce aţi ales nu uitaţi să mergeţi în josul paginii şi să salvaţi modificările făcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here