safe browsing

Google Safe Browsing este într-o continuă luptă cu toate site-urile sau indivizii de pe internet care vor să înșele și caută să ofere o experiență de browsing cât mai bună.

Cu siguranță ați intrat pe un site și vi s-a deschis o pagină roșie cu un mesaj de avertizare. Asta înseamnă că Safe Browsing își face treaba. Ei încearcă să avertizeze utilizatorii să accese un site care poate fi o copie a unui site de încredere sau unul care să vă ceară să dezvăluiți parole.

În ultimul update lansat de echipa Safe Browsing, Google a anunțat că site-urile create în așa fel să ceară utilizatorului să facă ceva ce nu vrea cum ar fi un buton înșelător sau o reclamă, vor fi marcate și veți primi un mesaj de avetizare înainte de a le accesa.

Un bun exemplu sunt butoanele de Download sau Play pe care le întâlnim mai pe toate site-urile de pe internet, în special pe cele care oferă conținut spre download sau streaming, care odată apăsate deschid alte ferestre pop-up și tot felul de reclame. Ideea unui astfel de buton este foarte simplă. E să vă păcălească să dați click pe ceva care credeți că e sigur.

download play

Un alt exemplu sunt imaginile care te îndeamnă să faci update la un soft, când defapt un click pe imagine poate iniția descărcarea unui spyware sau alți viruși, redirecționarea pe site-uri de cumpărături.

Google încearcă prin Safe Browsing să afișeze o imagine de avertizare ca cea reprezentativă din acest articol înainte de accesa un site care conține unul din elementele amintite. În viitorul apropiat mă aștept să văd acest avetisment tot mai des, deorece nu este site pe care să intru și să nu dau de astfel de reclame și elemente înșelătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here