Am început de ceva vreme să urmăresc laptopurile Lenovo, nu ştiu de ce, dar din câte am observat sunt nişte laptopuri foarte bune. Până acum nu prea le-am dat importanţă, eram obişnuit să mă uit după alte firme care sunt mai cunoscute la noi în România.

De curând am văzut un Lenovo ThinkPad T400, un adevărat titan şi spun asta datorită carcasei din aliaj de titan şi şasiul său de magneziu. Este un laptop foarte rezistent, acesta fiind puctul forte care l-am observat din prima. Tot ce are acest laptop este făcut să reziste, de la balamalele din oţel, până la tastatura rezistentă la lichide şi tot felul de senzori anti-şoc.

Ecranul său de 14.1 inch, capabil de o rezoluţie de 1440×900 pixeli oferă o imagine de calitate datorită display-ului cu LED-uri şi care nu este obositoare pentru ochi.

Un alt punct forte este bateria sa. Cu o singură încărcare te poţi bucura de aproximativ 8 ore de funcţionare a laptopului. Ce mi-a mai sărit în ochi şi vreau să ştiţi şi voi, este vorba despre ThinkLight si ThinkVantage.

ThinkLight aprinde un LED deasupra pe rama ecranului pentru a avea o vizibilitate bună a tastaturii atunci când nu ai lumină. ThinkVantage este o aplicaţie care oferă acces rapid la o suită de resurse, cu apăsarea unui singur buton. Taskurile comune ca, configurarea reţelei wireless, gestionarea setărilor pentru consumul de energie, sunt chestii pe care utilizatorii le vor aprecia datorită rapidităţii cu care se pot efectua.

Ce nu-mi place este faptul că are placă video integrată, dar este una potrivită pentru munca de zi cu zi la laptop. Există şi ThinkPad T400 care vine cu dublă placă video, una intergrată Intel şi una ATI Radeon.

La un test rapid, aplicaţiile se încarcă foarte repede, datorită procesorului Core 2 Duo de 2.4 GHz şi a celor 4 GB memorie Ram. După cum am precizat şi mai sus, acest model are o placa video intergrată Intel X4500 şî un ATI Radeon 3470 de 256 MB, cu posibilitatea de a comuta între ele.

Dacă vă gândiţi serios să vă cumpăraţi un astfel de laptop, zic să încercaţi prima dată să căutaţi şi laptopuri second, pentru că eu am găsit oferte foarte bune.

Pentru sfârşit vă las să urmăriţi un video din care veţi vedea cât de rezistent este acest laptop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here