Nokia a anunţat ieri primul lor telefon deştept cu Windows Phone 8, Nokia Lumia 920. În acest articol voi trece în revistă specificaţiile complete ale acestui telefon care se anunţă a fi un telefon de top.

Nokia Lumia 920 vine cu display PureMotion HD+ WXGA IPS LCD de 4.5 inch, cu o rezoluţie de 1280×768 pixeli şi beneficiază de tehnologia ClearBlack, ceea ce înseamnă că ecranul va fi mai uşor de citit la soare. Este pus în funcţiune de un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon S4 de 1.5 GHz.

Lumia 920 beneficiază de o cameră de 8.7 Megapixeli, dotată cu tehnologia Nokia PureView. Asta înseamnă ca are lentile Carl Zeiss si tehnologii optice care fac ca pozele şi video-urile să iasă mai clar. De asemenea, are şi o cameră frontală de 1.2 megapixeli capabilă să înregistreze 720p.

Toate acestea funcţionează cu 1 GB, memerie RAM şi aveţi spaţiu intern de stocare de 32 GB. Veţi beneficia şi de 7 GB gratuiţi pe SkyDrive.

Nokia Lumia 920 va fi disponibil pe mai multe culori printre care, roşu, galben, gri, alb şi negru. Cea mai interesantă funcţie pe care o are acest telefon este încărcarea prin wireless, ceea ce înseamnă că veţi putea încărca telefonul fără să îl mai băgaţi în priză, dar veţi avea nevoie de accesoriul Nokia wireless. Din câte am înţeles acesta este separat, iar în cutia telefonului veţi avea un încărcător obişnuit.

Nu se cunoaşte încă o dată exactă de lansare sau la ce preţ va intra pe piaţă, dar cu siguranţă îl vom vedea pe sfârşitul anului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.