Opera a lansat versiunea beta a următorului lor browser numit Opera Next 15. Cea mai mare schimbare la această versiune este renunțarea la propriul engine Presto și folosirea unui alt engine mai popular, Webkit.

Primul lucru care se observă atunci când deschideți pentru prima dată browserul este interfața schimbată a acestuia. Bara de adresă și bara search au fost combinate într-una singură. Tabul Speed Dial a fost și el schimbat, arată diferit, suportă gruparea mai multor pagini într-un folder, plus că mai avem încă două taburi, Stash și Discover. Orice pagină pe care doriți să o mai vizitați și mai târziu, o puteti adăuga în tabul Stash prin apăsarea “inimii” din bara de adresă.

Opera Next 15

Tabul Discover a fost preluat de pe versiunea Opera pentru Android. Aici veți descoperi conținut de pe întreg internetul cuprinzând o varietate largă de subiecte, tehnologie, sport, lifestyle, știri, etc. Puteți selecta să vedeți conținutul dintr-o anumită categorie sau puteți să selectați o regiune pentru subiecte doar din acea zonă.

Opera Next 15 mai aduce o noutate și anume clientul email care era integrat, acum a fost eliminat și trebuie descărcat separat de browser.

De ieri am început să-l folosesc și eu și îmi plac mult schimbările aduse, plus de asta paginile se încarcă mult mai rapid. Trebuie ținut minte că aceasta este doar versiunea beta și Opera Next 15, versiunea finală va fi mult mai bună.

Dacă vreți să încercați Opera Next 15 pe Windows sau Mac intrați pe linkul de mai jos.

[button_2 color=”#b93131″ size=”button-large” icon=”icon-download-alt” float=”none” text=”Descarcă Opera Next 15″ link=”http://my.opera.com/desktopteam/blog/opera-next-15-0-released”]

via

4 COMENTARII

  1. Razvane, uite ca deja e la versiunea 17 si nicio inbunatatire. nici buton de home nu are(sau nu il gasesc eu). Bookmarks-urile au disparut. Nu mai e nimic bun in versiunea asta. La settings are cateva optiuni(fapt ce nu mi-a placut la chrome si uite ca l-a preluat si opera). Pacat de ei.

    • Și eu am renunțat la el din cauză că nu are bookmarks. Eu mă folosesc foarte mult de ele. Despre viteza și performanță pot să zic că merge excelent, dar încă mai au de lucru la el până să fie complet.

  2. Opera s-a transformat intr-o clona de Chrome, de parca nu erau destule. Si uite-asa, o sa dispara in neant! Pacat, era cel mai customizabil browser care a existat vreodata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.