Încă de la început de când Microsoft a anunțat Windows 8, meniul start a fost un subiect de discuție. Decizia celor de la Microsoft de a înlătura meniul de start și Start Orb a primit multe reacții negative din partea utilizatorilor. Pe internet există deja foarte multe aplicații care readuc înapoi meniul de start așa cum îl cunoaște toată lumea.

În acest articol o să vă prezint încă o aplicatie din aceași categorie, și anume vă prezint Pokki. Pokki pentru Windows 8 este o aplicație windows care îți permite să folosești multe servicii web, Facebook, Twitter, Gmail, Instagram, etc, direct din meniul aplicației. Are de asemenea și un App Store unde puteți găsi multe aplicații gratuite. Pe lângă acestea, adaugă meniul de start exact unde ar trebui să fie cel original. Deși nu poți personaliza meniul, este aplicația care aduce cel mai bun meniu de start în Windows 8, la ora actuală.

Meniul de start Pokki arată foarte bine si adaugă butonul Start Orb in partea de jos a ecranului, în stânga. Aplicația arată putin diferit de celelalte, dar e foarte simplu de utilizat, e foarte intuitivă. Din partea stâga puteți accesa documentele, pozele, muzica și my computer. Pe lângă astea puteți accesa Favorites, All Programs si Control Panel. Funcția search de deasupra poate afișa rezultate atât de pe calculator, cât și de pe internet. Fiind o aplicatie web, Pokki ține evidența celor mai populare aplicații, afișate în partea de jos, de unde pot fi descărcate mai rapid pe calculator. Există și o secțiune de notificări, unde veți putea urmări activitatea de pe aplicațiile folosite, de exemplu Facebook.

Meniul Start Windows 8

Accesând meniul All Programs veți observa scurtăturile aplicațiilor instalate, pe care le puteți adăuga la meniul Favorites prin apărea steluței din dreptul fiecărui aplicatii. Aici nu veți găsi aplicațiile din Windows Store si nici nu le veți găsi folosind funcția search.

Meniu All Programs

Pentru a accesa meniul Settings al aplicației, trebuie să dați click dreapta pe Start Orb și să alegeți Settings. De aici puteți modifica unele setări ale aplicației, cum ar fi activarea notificărilor și poziția acestora, plus alte setări care se pot modifica după bunnul plac.

setari pokki

În concluzie, Pokki este o aplicație foarte bună care înlocuiește meniul de start din Windows 8 și oferă posibilitatea de accesa mult mai rapid programele, exact cum eram obișnuiți până acum. Pokki poate fi instalată pe ambele versiuni, 32-bit și 64-bit, ale lui Windows 8. Aplicația a fost testată pe Windows 8 64-bit.

Descarca Pokki pentru Windows 8

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.