ChatON este platforma de messaging de la Samsung, care a reuşit să introducă pe lista sa şi sistemul de operare oferit de Microsoft, Windows Phone 7 şi 7.5 Mango. ChatOn este disponibilă şi pe iOS, Android, Blackberry OS şi Windows Mobile. Aplicaţia are o concurenţă serioasă, pe Windows Phone fiind deja disponibile mai multe aplicaţii pentru messaging, printre care şi iMessage, Whatsapp, Kik, GroupMe, Viber şi altele.

ChatON este un serviciu de chat bazat pe numărul de telefon, astfel fiecare utilizator va fi identificat după numărul său de telefon şi nu după o adresă de email sau un nume de utilizator. Este un serviciu popular de mesagerie pentru că elimină partea de înregistrare şi folosirea unui nickname şi a unei parole. La prima utilizare trebuie doar să îţi verifici numărul de telefon printr-un SMS sau un apel. Odată verificat, aplicaţia va scana agenda şi fiecare număr care va fi găsit că foloseşte ChatON va fi adăugat în lista ta de prieteni. Poţi de asemenea să introduci manual prieteni, prin adăugarea numărul de telefon în agendă sau direct în aplicaţie.

Interfaţa principală este una simplă, arată direct lista prietenilor, lista chat şi profilul personal. Pe lângă funcţiile de bază, sortarea contactelor, crearea de grupuri sau trimiterea unui mesaj de tip mass, funcţia care iasă în evidenţă este posibilitatea de a porni un group chat.

Interfata ChatON

Modul chat este singurul loc care contează şi locul unde se desfăşoară toate. Poţi trimite mesaje simple, mesaje animate, ataşamente şi ai posibilitatea de aţi crea propriile animaţii. Poţi adăuga şi alte persoane la chat, astfel creaţi un group chat, o funcţie pe care multe aplicaţii nu o au.

O altă funcţie pe care ChatON o are este Trunk; un loc virtual unde sunt păstrate toate fişierele care sunt folosite într-o conversaţîe. O puteţi accesa de la icoana servietă din partea dreaptă sus, a fiecărei ferestre de conversaţie. De aici puteţi accesa rapid toate imaginile şi video-urile pe care le-aţi împărţit cu prietenii.

Chat Window  ChatON Trunk

Din meniul Settings puteţi face o sumedenie de lucruri, puteţi selecta skinul, puteţi alege un alt font, vă puteţi sincroniza contactele cu serverele ChatOn şi multe altele, pe care le veţi descoperi dacă încercaţi această aplicaţie.

Per total, ChatON are câteva funcţii speciale, care lipsesc la alte aplicaţii de acest gen şi ăsta poate fi un avantaj în lupta cu celelalte aplicaţii.

Descarcă aplicaţia ChatON din Marketplace.

[box type=”info” font=”verdana”]Se pare că există ceva probleme cu linkul către aplicaţie. Cel mai bine e să căutaţi aplicaţia direct de pe telefon la zona Samsung. O să postez şi eu linkul corect de îndată ce este funcţional.[/box]

sursa AddictiveTips

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.