Bitdefender anunță că au făcut disponibilă o aplicație gratuită care te ajută să îți cureți calculatorul de virusul care a circulat ieri pe Messenger. Este vorba de o reclamă care a fost afișată ieri pe Messenger iar prin accesarea ei se descărcau în calculator niște fișiere periculoase.

Bannerul în cauză, a apărut ieri în ferestrele utilizatorilor timp de 4 ore, iar ce curioși care accesau acel link erau trimiși către un site din Vietnam, Laban.vn. Cei care au dat click pe acel link au fost redirecționați către acel site, unde erau rugati să ruleze un fișier de tip .exe.

Virus Messenger

Odată ce a fost rulată, aplicația căuta toate browserele instalate pe sistem și schimba pagina de start în hxxp://laban.vn. Aplicația se adaugă imediat și în setările de start ale windows-ului, astfel că de fiecare dată când porniți calculatorul aceasta pornește automat.

Dacă ați instalat acel fișier .exe, puteți scăpa de orice urmă lasată de laban.vn în calculatorul vostru descărcând aplicația pe care Bitdefender a lansat-o. O puteți descărca de pe butonul de mai jos.

Descarca aplicatia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.