Înainte de a instala o versiune a sistemului de operare Windows 8, ar fi bine ca să verificaţi daca toate dispozitivele din calculator sunt compatibile cu acesta. Aceste dispozitive pot fi plăci video, mp3 playere, monitoare, telefoane mobile sau echipamente de reţea. E bine să faceţi această verificare, înainte să ajungeţi să aveţi un sistem incompatibil cu dispozitivele pe care le conectaţi la PC cu regularitate.

Compatibility Center pentru Windows 8 a fost creat pentru a ajuta utilizatorii să afle dacă componentele lor hardware sunt compatibile cu noul sistem de operare. Deocamdată centru de compatibilitate este disponibil doar online, dar s-ar putea ca pe viitor Microsoft să lansaze şi un program care să funcţioneze pe sistemele de operare mai vechi.

Momentan trebuie să mergeţi pe pagina online şi să verificaţi statusul compatibilităţii dispozitivelor voastre.

Windows 8 Compatibility CenterCategoriile de produse sunt împarţite în două categorii mai mari, Programs şi Devices. Să nu vă gândiţi că veţi găsi absolut toate programele pe care le cunoaşteţi. Veţi găsi doar programe populare şi comerciale care sunt utilizate cel mai des.

La fel se pune problema şi pentru dispozitivele hardware unde este probabil că veţi găsi mai multe dispozitive noi listate, decât unele mai vechi. Veţi găsi majoritatea smartphonurilor, camerelor foto, dar este posibil să nu găsiţi şi modele mai vechi.

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.