În acest articol o să vă arăt cum puteți deschide Windows Explorer in My Computer. Atunci când deschizi Windows Explorer cu ajutorul scurtăturii din taskbar sau meniul Star, se deschide direct în folderul Libraries. Asta se intâmplă atât pe Windows 7, cât și pe Windows 8. Mie unul nu-mi place să mi se deschidă în alt folder, mai ales într-unul în care nu îmi stochez nici un fișier. Pe versiunile mai vechi de windows, folderul default care se deschidea era My Documents.

O să vă arăt cum puteți schimba acest folder default și atunci când deschideți Windows Explorer, acesta să afișeze My Computer.

1. Ne ducem la icoana Windows Explorer din taskbar, dăm click dreapta, după care dăm iarăși click dreapta la Windows Explorer.

windows explorer

2. In căsuța Properties, la linia Target schimbăm textul cu : %SystemRoot%explorer.exe “”

Windows explorer

3. Dați OK pentru a se salva și încercați să deschideți din nou Windows Explorer. Ar trebui să vedeți lista cu partițiile hdd-ului, adică My Computer.

Este posibil să deschideți orice folder vreți voi, trebuie doar să schimbați linia target. De exemplu, dacă vreți să deschideți D:folder, în linia target scrieți : %SystemRoot%explorer.exe “D:folder”

Dacă vreți să resetați totul la default, urmați pașii de mai sus și în linia target scrieți : %windir%explorer.exe

Aceast truc funcționează pe Windows 7 si Windows 8. Eu l-am realizat pe Windows 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.