aparat foto

Parca tot mai multa lume face tam-tam pe tema bateriilor de mare autonomie, a acumulatorilor performanti sau a solutiilor de alimentare alternativa cu energie electrica – cum ar fi bateriile solare, sursele de la care se pot conecta mai multe dispozitive mobile, etc. Cu adevarat, numeroase dintre aceste accesorii IT&C sunt de un real folos,  venindu-ne foarte adesea in ajutor. Insa, piesele esentiale pentru functionarea device-urilor noastre, din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica, raman cele de baza – charger-ele si bateriile din pachetul original, furnizat de producator. Iar cum vara e in toi si suntem in prag de a pleca in concediu, ne gandim cum sa ne pregatim camerele de fotografiat – de aceea, azi vom vorbi despre cateva aspecte importante de care trebuie sa tinem cont in alegerea unui nou incarcator pentru aparate foto.

incarcator

Ne vom referi nu la bateriile de tip AA sau AAA, ci cele specific create de producatori, de tip litiu-ion. Acestea au alte dimensiuni si alte trasaturi  decat cele enuntate anterior – si deci, dupa cum ne asteptam, si alte cerinte in ceea ce priveste incarcarea cu energie electrica. Motivele pentru care am pornit in cautarea unui incarcator de aparate foto pot sa fie multiple. Poate incarcatorul cel vechi s-a defectat si nu il mai putem duce in service; poate s-a deteriorat din cauza prafului, a mizeriei, a umezelii, a socurilor sau a unor accidente. Poate ne-am dat pur si simplu seama ca daca folosim camera foto atat la birou (la munca) cat si acasa, e mai util sa pastram cate un incarcator in fiecare din aceste locatii. Vom economisi energie si timp (ce ar fi altfel dirijate catre montare, demontare si transport – sa nu mai mentionam situatiile in care ratacim cablurile prin genti, posete sau prin masina).

Primul pas pe care trebuie sa il facem atunci cand consideram ca vechiul incarcator al aparatului foto detinut trebuie inlocuit este sa avem bine setat in minte modelul bateriei folosite si marca acesteia. Pentru un plus de siguranta, putem sa si notam aceste informatii. Doar apoi putem accesa magazinul online preferat, specializat in distributia produselor si accesoriilor din acest segment IT&C. De obicei exista filtre, pentru aranjarea producatorilor, de asemenea incarcatoare in ordine alfabetica – listele incep asadar de la Aiptek, Canon, Casio si ajung pana la  Samsung si Sony.

De aici, lucrurile se simplifica – fie le ordonezi in functie de pret si speri ca modelul bateriei tale sa fie chiar la inceput, fie cauti exact modelul bateriei folosite in aparatul foto detinut.  Pentru o verificare suplimentara, poti arunca o privire si peste sectiunea de “camere compatibile” – o data ce aceste doua decizii sunt luate, merita sa citesti si descrierea produsului. Comerciantii aleg sa prezinte aici cateva functii esentiale:

– de exemplu, un astfel de incarcator pentru aparate foto poate sa aiba protectie la scurtcircuit

– se poate remarca si prin modul automat in care se decupleaza, la incarcare completa

– mai mult, pe langa cablul standard, de priza, mai poate contine si o varianta de cablu auto, de 12 V.

Ramane apoi doar sa il adaugi in cos, sa finalizezi procesul de comanda si gata! Tu si cei dragi tie va puteti bucura de vacanta, de week-end-uri incredibile, fara frica de a ramane fara baterie!

Pentru mai multe informatii, acceseaza oferta de incarcator aparate foto la Power Connect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.