Aproximativ cu o lună în urmă am trecut la versiunea WordPress 3.7 care a adus foarte multe modificări, printre care și actualizări automate, multe dintre ele fiind “sub capotă” nefiind vizibile pentru utilizatori. Versiunea WordPress 3.8 care probabil va fi disponibilă în luna Decembrie aduce multe schimbări de care, de această dată, se va bucura utilizatorul. Această versiune se concentrează pe îmbunătățirea interfeței utilizatorul pentru administrator, deci vom avea foarte multe îmbunătățiri la nivel vizual. În rândurile ce vor urma voi încerca să prezint noutățile pe care le vom aveam odată cu WordPress 3.8.

Interfață nouă pentru WordPress Admin

Am mai scris despre un plugin numit MP6 care ar pute deveni interfață default pentru WordPress, iar acum este oficial. MP6 va face parte din WordPress 3.8 și este deja folosit de site-urile pe WordPress.com. Puteți testa noua interfață instalând pluginul. Va oferi o interfață mai modernă, mai optimizată și mai rapidă.

MP6

MP6 aduce icoane de tip flat, culori noi care pot fi schimbate din Users > Profile. Folosește fontul Open Sans care va veni odată cu WordPress 3.8, vom avem butoane noi, forme noi și în general toată interfața va fi mai prietenoasă și va arăta mai bine.

Un Dashboard mai aerist și mai puțin aglomerat

Dashboard-ul va suferi și el o modificare în WordPress 3.8. Bazat pe pluginul Dashboard, noul Dashboard va avea mai puține widgeturi, dar vor fi mult mai relevante.

De exemplu, widgetul Incoming Links va dispărea, iar widgetul Right Now va fi înlocuit cu cel de Activity. QuickPress va fi modificat în Quick Draft și va fi mult mai simplu.

Dashboard

Live Previews îmbunătățit pentru Themes

Ecranul Themes în versiunea curentă de WordPress este foarte încărcat cu text.  WordPress 3.8 va aduce ca default ceva ce găsim acum în pluginul Thx38. Acesta va intergra ecranul cu temele în Dashboard, astfel vom avea screenshoturi mai mari ale temelor și o interfață mai ordonată. Pentru a putea încerca acest plugin trebuie să aveți instalat mai întâi pluginul MP6.

Live Previews

O nouă temă default – Twenty Fourteen

Twenty Fourteen va deveni noua temă default în WordPress 3.8. Este o temă de tipul magazine și va avea suport pentru conținut featured care va fi afișat pe întreg site-ul. Dacă nu folosiți imagini featured pentru articolele voastre, Twenty Fourteen are grijă pentru ca articolele voastre să arate bine chiar și fară imagini.

Twenty Fourteen

Puteți vedea un demo cu tema care se află în stadiul de dezvoltare aici.

Cam astea ar fi câteva dintre cele mai importante schimbări pe care le vom vedea în WordPress 3.8. Care dintre ele vă plac ?

PC GARAGE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.