Chrome face un pas înainte în lupta cu site-urile care folosesc reclame enervante și care nu se supun noilor reguli publicate de Coalition for Better Ads. Aceste reguli fac referire la siteurile care folosesc metode enervante pentru a promova reclame în video-uri.

De exemplu, o nouă regulă face referire la durata reclamelor video. Orice site care are o reclamă video mai lungă de 31 de secunde și la care nu poți da skip după 5 secunde va fi penalizat. Orice reclame introduse la mijlocul unui video vor fi interzise, iar site-urile nu vor mai putea introduce imagine sau reclama text in partea de mijloc jos a ferestrei unui video.

reclame chrome
Acest tip de reclame vor fi interzise

De asemenea, Google promite că propiile site-uri nu vor fi menajate și dau exemplu Youtube. Ei vor începe să-și actualizeze reclamele din vide-uri până când acestea vor fi conforme cu noile reguli. Momentan ei încalcă cel puțin o regulă, având reclame în mijlocul unui video.

Orice site care va fi detectat ca practicând și nerespectând aceste reguli, Chrome va bloca automat afișarea acelor reclame.

Scopul acestor reguli este ca încet, încet utilizatorul să simtă mai confortabil atunci când vizitează un site și să nu se simtă bombardat cu reclame la tot pasul. Astfel, se va obișnui și ar putea renunța la ad block.

Siteu-rile de găzduire au timp până la 5 August 2020 să se conformeze cu noile reguli, astfel Chrome va începe să-i forțeze. Coalition for Better Ads are toțuși un alt timp limită, dorind ca toate site-urile să intre în legitate în următoarele 4 luni.

Ce părere aveți despre acest subiect? Eu unul abia aștept să se întâmple lucrul acesta. Și aștept să văd cum se va conforma Youtube cu treaba asta.

PC GARAGE
SURSĂTECHSPOT
Articolul precedentCounter Strike: Global Offensive gratuit din partea Valve
IT addict, Gadget lover. Windows 10 and Elementary OS user.

2 COMENTARII

  1. La prima vedere pare o initiativa foarte buna, dar sa nu uitam ca si Google vinde spatiu pentru reclame video prin Adsense. Eu cred ca nu vom scapa chiar de toate aceste reclame enervante, ci doar pe cele care nu sunt vandute de Google.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.