Corning a anunțat că este pregătită să lanseze un nou tip de sticlă care este capabilă să reziste la zgârieturi aproape ca sticla de safir, doar că mult mai rezistentă la căzături. Project Phire se numește noul lor proiect prin care vor să aducă pe piață o sticlă rezistentă care să se bată cu safirul.

Gorilla Glass a fost utilizată pe toate telefoanele de top din ultimii ani, dar au suferit în ultima perioadă o scădere a clienților din cauza anunțului făcut de Apple cum că ar trece la display-uri cu safir. Apple au avut niște probleme cu trecerea la safir și s-au întors înapoi la Gorilla Glass. Corning în acest timp au dezvoltat o nouă tehnologie care să rivalizeze cu safirul.

Safirul este foarte rezistent la zgârieturi, dar se sparge destul de ușor. Gorilla Glass este mult mai rezistent la căzături, dar este predispus la zgârieturi. Project Phire vrea să îmbine rezistența Gorilla Glass cu o rezistență mărită la zgârieturi care să la fel de puternică ca safirul.

Materialul compozit este încă în dezvoltare, dar Corning anunță că plănuiește să vândă acest material către producători începând din acest an.

via

PC GARAGE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.