UPDATE: Această metodă poate fi folosită şi după ce aţi făcut upgrade la Windows 10.

Dacă ați făcut upgrade la Windows 8 de pe un alt sistem de operare atunci cu siguranță ați observat apariția unui nou folder numit Windows.old. Aici sunt stocate toate fișierele de pe vechiul windows.

Dacă după upgrade totul merge bine și nu aveți probleme, puteți să ștergeți acest folder pentru că ocupă mult spațiu din HDD, astfel veți face loc și ordine prin calculator. Vă voi aratăta mai jos cum puteți șterge acest folder.

windows.old windows 8

Cum ștergi folderul Windows.old

Windows.old este un folder ce conține fișiere de sistem, astfel că nu veti putea să-l ștergeți folosind tasta Delete. Totuși, procesul de ștergere este unul simplu și rapid.

1. Deschideți căsuța Run cu ajutorul tastei Windows + R. În această căsuță scrieți cleanmgr, dați Enter și se va deschide o fereastră nouă.

2. Selectați partiția pe care este instalat Windows 8. De obicei această partiție este C:/

3. În fereastra care se deschide trebuie să faceți dați Clean Up System Files.

4. Acum se va scana din nou partiția C:/, dar că de această dată în listă va apărea și Previous Windows Installation. Bifați căsuța din dreptul ei și dați OK.

5. Folderul Windows.old va fi șters și veți avea mai mult spațiu la dispoziție.

Dacă întâmpinați probleme în ștergerea folderului, puteti să-mi lăsați un comentariu și eu vă voi ajuta.

PC GARAGE

22 COMENTARII

 1. spunetimi varog ce pot sa fac daca mie imi apare la skype asa ceva Microsoft installer nu poate fi gasit sau incarcat. Te rog updateaza calculatorul tau si incearca sa rulezi skype din nou.

  • Nu are cum să se șteargă doar parțial. Legat de eroarea care e primești e din cauza unor permisiuni pe care nu le ai și nu te lasă să ștergi acel folder. Folosește CCleaner și vei reuși să-l ștergi.

 2. Am incercat ambele metode. Am 10Gb incarcati cu windows-ul anterior.
  La prima metoda nu imi pare casuta cu windows anterior.
  La metoda cu cmd imi tot apare acces denied. Multumesc.

  • Trebuie să meargă. Eu chiar acum încercat prima metodă și mi-a mers. Am folosit-o de pe Windows 10. Urmează pașii cu atenție și o să meargă. După primul scan al partiției C:/, mai dai odată Clean up system files, după care apare din nou fereastra și rulezi în jos și o să găsești Previous Windows Installation(s). Vezi imaginea recentă – http://i.imgur.com/J9yNyWq.jpg

 3. A functionat!!! Am dat sa stearga si folderul temporar de unde sa instalat windows-ul.Acum am castigat 24 de Gb.Multumesc frumos de ajutor

  • Se mai poate printr-o altă metodă.
   1. Deschizi Command Prompt (Admin). Te duci la Start, în căsuța Search cauți cmd și îl deschizi cu click dreapta și Run aș administrator.
   2. În fereastra care ți se deschide introduci comanda: RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old
   3. Dai Enter și aștepți să termine după care poți închide fereastra.

  • DERULEAZA DE BARA IN JOS SI BIFEAZA “Previous Windows Installation” apoi dai clean, si o sa iti apara alt mesaj in care te pune sa confirmi stergerea(pt ca nu te mai poti intoarce la windowsul anterior) si dai YES. si ai terminat!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.