După ce a petrecut ceva vreme în faza de dezvoltare, Opera ajunge la versiunea finală 12. Acest update vine cu numeroase schimbări, cele mai multe dintre ele îndreptându-se sper performanţă, stabilitate şi browsing mai rapid. Pentru a ajunge la performanţe mai bune, au fost făcute câteva schimbări. Pluginurile rulează pe procese diferite; asta înseamă că orice plugin, de exemplu Flash, care rulează cu erori, nu va face ca broswserul să se oprească de tot. Opera 12 a primit un plus la viteza cu pagini care se încarcă mai rapid, rendering HTML5 mult mai rapid si pornire mai rapidă, accelerare hardware şi un nou set de teme similare cu cele de la Chrome şi Firefox Persona.

Mai jos vă prezint câteva din funcţiile noi pe care le aduce Opera 12.

Suportul pentru Hardware Acceleration a fost implementat. Asta înseamnă ca puteţi folosi acceleratorul grafic al calculatorului pentru a reda paginile, animaţiile sau chiar şi interfaţa browserului, mult mai rapid. Această opţiune este dezativată, dar poate fi acctivată setând opera:config#UserPrefs|EnableHardwareAcceleration la 1. După care salvaţi şi daţi restart la browser.

Web GL support : Opera 12 permite utilizatorilor să schimbe pe motorul Web GL, în locul motorului default a lui Opera, Presto. Acest lucru face ca paginile care nu funcţionează bine în Opera, dar merg bine pe Chrome, se vor încărcă de acum înainte fără probleme şi pe Opera. Şi această opţiune vine dezactivată, dar poate fi activată, setând opera:config#UserPrefs|EnableWebGL la 1. Daţi Save şi restart la browser.

Procese separate pentru pluginuri : Pluginurile ca Flash sau QuickTime, funcţionează de acum încolo în procese separate. Cum am zis şi mai sus acest lucru îmbunătăţeşte stabilitatea browserului.

Teme noi : Un nou set de teme este disponibil pentru Opera 12, acum având posibilitatea de a alege din mai multe teme.

Opera pe 64-bit : Opera 12 debutează şi cu versiuni pentru 64-bit pentru Mac şi Windows.

Mai multe detalii despre Opera 12 le găsiţi aici.

Descarcă Opera 12 !

[box type=”note” font=”tahoma” fontsize=”12″]Pentru a activa opţiunile care le-am prezentat mai sus, nu trebuie decât să introduceti acele coduri direct în bara de adresă.[/box]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.