Unealta nativă din Windows cu care dezinstalăm programe este de multe ori inutilă. Atunci când vreți să dezinstalati o suită de programe din windows, e posibil să dați de unele aplicații care nu pot fi dezinstalate și chiar dacă le dezinstalați lasă în urma lor tot felul de regiștrii și fișiere reziduale. Mulți utilizatori aleg să folosească alte programe din afară (third-party) cu care să poate să-și rezolve problemele întâlnite la dezinstalarea aplicațiilor. Eu personal am folosit Revo Uninstaller, o unealtă foarte bună.

Astăzi am dat de o unealtă numită Wise Program Uninstaller, care vă permite să dezinstalați un program și să ștergeți toate urmele pe care acesta le lasă în windows. Este o aplicație portabilă și nu trebuie instalată în calculator. Pentru a dezinstala un program aveți posibilitatea să alegeti între Safe Uninstall si Forced Uninstall. Ambele metode sunt programate să dezinstaleze programul și mai apoi să se ocupe de fișierele care râmân în urmă. Opțiunea Safe Uninstall este destinată pentru programele care se pot dezinstala ușor, pe când Force Uninstall se poate utiliza pentru a dezinstala programe care din motive inexplicabile nu pot fi dezinstalate complet.

Pentru a dezinstala un program, selectați programul din listă, iar în cazul în care nu îl găsiti puteti folosi căsuța de căutare. După ce ați ales programul pe care vreți să îl dezinstalați, aveți de ales între cele două opțiuni menționate mai sus. Alegând Safe Uninstall se va deschide uninstaller-ul default al programului, de unde dezinstalarea decurge normal. În cazul în care dezinstalarea nu funcționează cu această opțiune, atunci alegeți Force Uninstall, dar trebuie să știți că această opțiune se va folosi doar în cazul în care Safe Uninstall nu funcționează.

Dacă ați ales opțiunea Force Uninstall atunci programul vă va arăta intrările regiștrilor și toate fișierele legate de acest program. Veți avea posibilitatea să alegeți fișierele pe care să le ștergeti din sistem odată cu dezinstalarea programului.

Butonul Remove Entries se folosește pentru a înlătura orice program din listă.

Acest program funcționează pe Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si 8. Ambele versiuni 32-bit și 64-bit sunt suportate. Am utilizat programul pe Windows 7 64-bit.

Descarcă Wise Program Uninstaller

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.