Dezactiveaza timeline

Facebook a dezvăluit ieri că a adăugat la propriul sistem de detecţie şi prevenţie o suită de programe anti-malware ce pot fi descărcate gratuit  de către utilizatorii cu dispozitive infectate.

Acest serviciu este oferit cu ajutorul F-Secure şi Trend Micro, două companii care se ocupă cu programe pentru securitate. Facebook vă va recomanda unul dintre ele în funcţie de tipul de malware detectat.

anti-malware

Cum funcţionează acest sistem? Utilizatorii care sunt infectaţi vor fi întâmpinaţi de o notificare popup atunci când se loghează în cont şi li se oferă o soluţie cu unul dintre produse. Dacă alegeţi să-l descărcaţi acesta se va instala şi rula automat. Veţi primi rezultatul scănării sub formă de notificare în Facebook. După ce termină, programul se va dezinstala singur.

Acest program nu îl veţi putea păstra, aşa că e bine să aveţi instalat şi alt program de securitate în calculator. Facebook nu precizat totuşi care tipuri de dispozitive sunt suportate.

Facebook precizează că puteţi să nu luaţi în seamă acest mesaj de notifcare, dar e posibil ca la următoarea logare în cont aceasta să apară din nou.

E bine că Facebook s-a gândit să ofere astfel de programe anti-malware pentru că după cum ştiţi în ultima perioadă au existat destule postări cu linkuri infectate venite de la prieteni care au avut calculatoarele infectate. Compania promite că în viitor vor exista mai multe opţiuni de astfel de software pe reţeaua socială.

PC GARAGE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.