Mozilla a lansat oficial sistemul Firefox OS pentru telefoane mobile si deja au contract cu 18 operatori, un parteneriat cu Qualcomm pentru a folosi chipsetul Snapdragon și patru producători : ZTE, Alcatel, LG și Huawei. Primele două au și prezentat telefoane rulând cu Firefox OS la MWC.

Despre Firefox OS

Firefox OS rulează aplicații bazate pe HTML 5 folosind aceeiași tehnologie ca și browserul și este destinat segmentului de intrare. Scopul este de a crea un sistem de operare open source, pentru ca dezvoltatorii să poată crea aplicații pentru el și să le posteze în Firefox Marketplace. Dacă aveti Firefox Aurora pe Android puteți vizita Marketplace, unde veți găsi aplicații ca Facebook, Twitter, hărțile Nokia Here, jocuri de la EA Mobile. plus alte aplicații.

Firefox OS suportă apeluri video prin Web RTC, o tehnologie bazată pe browser, de asemenea care este disponibilă și în aplicația Firefox Aurora pe Android. În viitor aceasta va fi disponibilă și pe versiunile desktop ale browserelor, și aici mă refer la Firefox și Chrome.

Alcatel One Touch Fire

Alcatel One Touch Fire va fi lansat prima dată în China, în America Latina și va fi primul telefon cu Firefox OS care va fi lansat în Europa, din vară în Polonia prin Deutsche Telecom. Are un ecran de 3.5 inch, procesor de 1 GHz cu 512 MB memorie RAM, memorie 512 MB și are slot pentru card microSD. Pe partea de conectivitate, are 3G, Wifi b/g/n, Bluetooth și GPS.

ZTE Open

ZTE Open este al doilea telefon prezentat cu Firefox OS și care are aceleași specificații ca și Alcatel. ZTE Open are un ecran HVGA de 3.5 inch, procesor Cortex-A5 de 1 GHz, memorie RAM 256 MB și memorie de stocare 512 MB și slot card microSD. Ca și conectivitate, ZTE are și el  3G, alături de Wifi b/g/n, Bluetooth și GPS.

Firefox OS

[divider]

LG și Huawei vor anunța și ele telefoanele cu Firefox OS cât de curând.

PC GARAGE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.