Android L

Google a anunţat oficial lansarea Android L şi ne-a arătat în ce direcţie se va îndrepta noul sistem de operare care va fi disponibil pentru consumatori începând cu această toamnă. Ce nu a făcut Google, a fost să nu dezvăluie numele sau numărul sub care acesta se va lansa. Avem doar Android L şi câteva indicii care ne pregătesc pentru noul update.

Au existat zvonuri cum că Google doreşte să schimbe înfăţişarea întregii platforme, iar Android L asta aduce. O mulţime de elemente vizuale noi, toate având legătură cu noul limbaj Material Design. Acest nou limbaj va produce schimbări la nivelul culorilor, spaţiilor, grilelor, tipografiei, dar va aduce şi animaţii noi interesante.

Android L va beneficia de acest tratament şi vom vedea un aspect mai plat (flat design), elemente mai rotunde şi colţuri mai finisate. Un exemeplu concret al acestui limbaj este chiar aplicaţia Google+ care a suferit câteva modificări de design la ultima actualizare.

Notificări

În Android L vom avea parte şi de notificări noi. Acestea au fost redesenate folosind acelaşi limbaj Material Design care aduce icoane noi şi culori mai vii. Notificările vor fi disponibile şi pe lock screen oferind un mic info fără a fi nevoie să mai deblocaţi telefonul.

Notificari Android L

Performante mai bune, îmbunătăţiri ale bateriei şi altele

Android L va aduce peste 5000 de API-uri noi, suport pentru 64-bit, îmbunătăţiri ale performanţei, noi optimizări pentru baterie, un nou mod de salvare a energiei şi multe altele. Vreau să amintesc doar despre noul Proiect Volta cu ajutorul căruia dezolvatorii vor putea monitoriza mai bine aplicaţiile şi vor putea să eficientizeze consumul de energie al acestora.

Google zice că Android L este cea mai dramatică schimbare pe care Android a avut-o din 2011 când a apărut Ice Cream Sandwich. Au fost prezentate foarte multe noutăţi şi cred că vor mai fi şi altele.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe puteţi vizita pagina Google Developers.

PC GARAGE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.