Google Chrome este în momentul de faţă cel mai popular şi cel mai utilizat browser. În setările sale are integrate câteva opţiuni care ajută la protejarea intimităţii şi securităţii online.

Protecţia Malware şi Phishing şi Do Not Track sunt cele mai importante şi nu vin activate by default. Acestea trebuie activate manual. O să vedeţi mai jos cum puteţi activa aceste opţiuni pentru a vă proteja mai bine atunci când folosiţi Google Chrome pentru navigarea online.

Protecţia Malware şi Phishing, odată activată, vă va avertiza atunci când veţi vizita un site infectat cu malware sau un site care practică phisingul. Mesajele afişate vor fi: The Website Ahead Contains Malware şi Reported Phishing Website Ahead.

Dacă activaţi opţiunea Do Not Track, paginile web nu vor mai putea să înveţe comportamentul vostru online şi nu vor mai afişa reclame sau conţinut bazat pe căutările voastre.

 Pentru a activa aceste două opţiuni urmaţi paşii de mai jos.

1. Deschideţi meniul din partea dreaptă sus şi alegeţi Setări.

Chrome setari

2. În pagina care se deschide mergeţi cu scroll până jos şi alegeţi Arată setări avansate

3. Sub categoria Confidenţialitate găsiţi cele două optiuni care trebuie activate. Bifaţi căsuţa din dreptul fiecăruia.

Malware phising not track

În ultima versiune de Chrome s-ar putea ca opţiunea împotriva malware şi phishing să fie deja activă (la mine era deja bifată). Mai trebuie doar să bifaţi opţiunea Do Not Track.

Safe browsing!

4 COMMENTS

  1. Iti mai aduci aminte perioada cand browserele care se bateau pentru intaietate erau Internet Explorer si Netscape? Ce vremuri. Acum avem Chrome, Safari, Opera, Mozilla..

    • Chiar dacă nu se mai vorbește așa mult despre IE să știi ca este încă folosit de foarte multă lume. Se anunță o revenire mai puternică a browserului odată ce Windows 10 se lansează oficial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.