Ieri a fost o zi în care toată lumea aștepta anunțarea noului telefon al celor de la Apple. iPhone 5 a fost anunțat și toată lumea a fost fericită, mă rog, nu chiar toată lumea. Mulți nu prea sunt impresionați de ce oferă acest iPhone 5. Dar asta este o altă poveste și acum vreau să vă spun exact ce aduce nou acest telefon.

Să începem cu designul și mărimea display-ului. iPhone 5 are un display Retina de 4 inch cu o rezoluție 1136×640 și 326ppi. Este mai înalt și mai subțire decât modelul anterior, grosimea lui fiind de doar 7,6 mm și înalțimea de 123,8 mm. Telefonul cântărește doar 112 grame.

iPhone 5

Designul este complet nou, fiind o combinație de aluminiu cu sticlă. Va fi disponibil în 2 culori, negru și alb.

Procesorul de pe iPhone 5 este unul nou, A6 fiind de două ori mai rapid în termeni de putere si grafică decât procesorul lui iPhone 4S.

iPhone 5 Black

Wireless-ul de pe iPhone 5 a fost upgradat față de modelul anterior, astfel că acum are WiFi 802.11 a/b/g/n și 802.11N pe frecvențe de 2.4 Ghz și 5 Ghz. Are de asemenea Bluetooth 4.0 și GLONASS.

Ca să fie în ton cu designul său subtire, acum iPhone 5 are nevoie de o cartelă Nano Sim. Nu știu până unde vor merge cu asta, până la urma nu cred ca vom mai avea nevoie de cartelă, dacă tot taie din ea.

Apple a îmbunătățit camerele de pe iPhone 5, cameră principală fiind de 8 megapixeli cu focus manual, auto-focus, bliț cu LED, detectarea a feței, senzor de lumină și lentilă compusă din 5 elemente. Camera frontală a fost și ea upgradată la 1.2 megapixeli și este capabilă de înregistrare video HD 720p. Beneficiază de asemenea de un mod panoramic care îți permite să faci poze panoramice.

iPhone 5 Front

iPhone 5 este capabil să înregistreze video HD 1080p, a fost adăugat un stabilizator de imagine mai performant si este capabil să facă poze în timp ce filmează.

Cel mai important lucru este că bateria este acum mai mare decât cea de pe 4S :

  • 8 ore de vorbit în 3G
  • 8 ore în browsing pe LTE și 3G
  • 10 ore pe WiFi
Prețurile lui iPhone 5 sunt asemănătoare cu cele ale lui iPhone 4S, dacă încheiați un abonament nou. Prețurile la liber vor fi, 649$ cel de 16 Gb, 749$ cel de 32GB si 849$ cel de 64 Gb. Preturile la care poate fi găsit la noi, în România, variază de la un magazin la altul. De exemplu la Quick Mobile prețurile încep de la 3199 lei varianta 16Gb si ajung la 4199 lei pentru varianta 64 Gb. Vezi comparații de prețuri pentru acest telefon.

Dupa cum am precizat si în acest articol, iPhone 5 va fi disponibil la vânzare  în Statele Unite si Europa pe 21 Septembrie și vineri, pe 14 Septembrie, va fi disponibil pentru pre-order.

PC GARAGE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.