Manjaro Linux este o nouă distribuție apărută și care se afle în plină ascensiune. Această distribuție a apărut în August, anul trecut, dar de atunci s-a tot dezoltat și acum se află pe poziția 15 pe DistroWatch.

Manjaro este o distribuție linux bazată pe cunoscutul Arch, despre care se știe că este rapid, simplu și puternic. Manjaro oferă toate beneficiile de pe Arch, doar că mai adaugă accesibilitatea și user-friendly. Distribuția este disponibilă pe versiunile 32-bit și 64-bit și este potrivită pentru începători într-ale linuxului, dar și pentru utilizatorii experimentați.

Manjaro dorește să păstreze puterea de pe Arch Linux pentru iubitorii ei, dar vrea să ofere o accesibilitate mai bună pentru utilizatorii noi care încep să folosească linux. Având ca target ultima categori de utlizatori, Manjaro oferă un installer mai prietenos și este creat pentru a putea fi utilzat la capacitate maximă imediat după instalare. Vine cu medii de lucru preinstalate, detecție automată a hardware-ului și a driverelor instalate, codecuri și aplicații grafice pentru instalarea programelor sau updatarea sistemului.

Pentru utilizatorii mai experimentați, Manjaro oferă posibilitatea de a customiza sistemul după propriul plac.

Manjaro, ca default, are instalat mediul de lucru Xfce, dar pe lângă el puteți alege Cinnamon, KDE sau OpenBox, plus E17, Mate și LXDE, acestea fiind trecute la “community editions”.

Manjaro folosește modelul de dezvoltare ca și Arch, asta înseamnă că tot timpul veți avea sistemul up-to-date și nu trebuie să vă bateți capul cu instalări noi.

Manjaro ca și o distribuție complet compatibilă cu Arch Linux, oferă utilizatorilor săi accesul la arhivele Arch User și la toate programele lor. În plus, Manjaro oferă de asemenea acces la propriile arhive, pentru ca utilizatorii să folosească doar aplicații testate și stabile.

Dacă vreți să încercați Manjaro Linux, acesta este disponibil gratuit în orice formă doriți.

PC GARAGE

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.