Pentru crearea acestei pagini m-am ajutat de articolul scris pe cemerita.În continuare am să vă arăt și vouă cum vă puteți crea o astfel de pagină pentru pentru pagina blogului pe Facebook.

Ce este un Landing Page ?

Un Landing Page, tradusă “pagina pe care aterizezi”, este o pagină statică care înlocuiește pagina normală, în cazul Facebook, înlocuiește wall-ul pe care are loc activitatea și împinge utilizatorul care vizitează pagina să dea LIKE pentru a citi conținutul.

Cum realizăm un Landing Page pe Facebook ?

1. Ne logăm pe Facebook pe pagina careia vrem să îi facem landing page.

2. În căsuță de search căutăm Static HTML : iframe tabs

3. Dăm click pe Mergi la aplicație. Aici trebuie să selectăm pagina pe care vrem să instalăm aplicația. După selectarea paginii revenim automat pe pagina blogului.

4. Observăm că un nou buton apare în meniul din stânga : Welcome


5. Prin apăsarea butonului mergem în pagina de editare a landing page-ului.Dacă vreți să setați ca landing page o imagine atunci în prima căsuță introducem un cod html de inserare a unei imagini.Imaginea pe care o vreți nu trebuie să depășească în lațime 510 pixeli, iar lungimea nu contează.În imaginea de jos aveți ca exemplu cum mi-am introdus eu codul imaginii.Voi schimbați linkul cu propriul link către poză.

6. Acum că ați terminat dați Save and view tab.Puteți să vizualizați cum va arăta pagina creată.

Cum setăm pagina creată ca default ?

După ce am terminat de creat pagina trebuie să o setăm ca pagină default, ca atunci când cineva accesează pagina blogului să vadă această pagină creată de noi.

1. Ne ducem pe wall-ul paginii și dăm Editează pagina/Edit page din colțul dreapta sus.

2. Din meniul din stânga alegem Modifica permisiunile/Manage permissions și la Pagina Principală/Default Landing tab selectăm pagina Welcome.

3. Am terminat de creat și setat Landing Page !

PC GARAGE

6 COMENTARII

  1. Am patit si eu la fel ca cc… am ajuns pana la punctul 6 inclusiv si apoi nu gasesc sa setez pagina ca default pentru ca nu imi apare submeniul pagina principala din meniul “modifica permisiunile”.Se poate inca un mic ajutor? ce sa fac mai departe?

    • Bună Elena. M-am uitat foarte atent prin meniu, dar se pare că acea opţiune nu mai există. Odată cu Timeline-ul nu e mai valabilă, se presupune să iţi pui un cover care să aparţină blogului, aşa cum am setat şi eu pentru pagina blogului.

  2. am incercat sa fac si eu un landing page. am reusit sa urmez pasii pana la pasul 6 inclusiv. nu am reusit insa sa setez pagina ca default pentru ca nu imi apare submeniul pagina principala din meniul “modifica permisiunile”. In rest meniul este la fel ca cel din imagine, doar ca lipseste submeniul incadrat in ecran. A mai patit cineva asa? Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.