Google Webfonts este o colecţie impresionantă de fonturi pe care orice designer doreşte să le aibă în portofoliu şi care sunt din ce în ce mai prezente în temele premium pentru WordPresss. Google Webfonts acoperă o varietate foarte mare de fonturi astfel că o să găsim intotdeauna un font potrivit pentru blog. Dacă aţi încercat vreodată să adăugaţi unul dintre fonturile Google la o temă personală probabil că v-aţi dat bătuţi pentru că era nevoie de multă muncă şi linii de cod de adăugat.

Acum totul e simplu fiindcă avem un plugin gratuit care să facă treaba asta. Google Typography este un plugin gratuit creat de Eric Alli cu ajutorul căruia veţi putea folosi oricare din fonturile Google. Pluginul este foarte uşor de folosit, iar odată ce a fost instalat nu trebuie decât să mergeţi la Appearance > Typography şi să adăugaţi un nou stil de font. Aveţi şi un live preview astfel că puteţi vedea înainte de a salva cum va arăta tipul de scris ales. Dacă totul este în regulă nu trebuie decât să selectaţi linia CSS pentru care doriţi să folosiţi acel font şi să daţi Save.

Aveţi mai jos un filmulet explicativ.

Pluginul este doar la versiunea 1.0 şi pe viitor sper ca şi alte opţiuni mai avansate vor fi prezente. Merită să încercaţi Google Typography pentru că este cel mai simplu mod de a utiliza Google Webfonts într-o temă WordPress.

Dacă nu vă descurcaţi cu instalarea pluginului urmaţi un tutorial simplu – Instalarea unui plugin WordPress !

PC GARAGE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.