HTC a avut o apariţie timidă anul acesta pe piaţă, deşi au scos seria de telefoane One. Am avut ocazia să văd toate telefoanele HTC din seria One şi cel care mi-a atras atenţia şi am zis “ăsta-i fain” a fost HTC One S.

Designul, din punctul meu de vedere şi cred că şi alţii au acceaşi părere, este punctul forte pe care îl au smartphoneurile HTC din seria One. Oricum, One S este cel care îţi captează atenţia primul, de aceea am şi dorit să-l testez şi cu bunăvoinţa celor de la Quickmobile, am reuşit acest lucru.

Specificaţii Hardware

HTC One S vine cu un display touchscreen Super AMOLED de 4.3 inch şi cu o rezoluţie de 540×960 pixeli şi 16 milioane de culori. Dacă foloseşti luminozitatea la maxim, culorile sunt aprinse şi imaginea este super ok. Eu nu l-am folosit la maxim şi tot am fost impresionat de culori.

Telefonul este pus în funcţiune de un procesor dual-core de 1.5 GHz şi sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich. Beneficiază de interfaţa Sense UI 4.0 care este cu adevărat rapidă. Ca şi comparaţie, se mişcă mai rapid faţă de Galaxy Note. Camera sa principală este de 8 megapixeli şi e capabilă de înregistrare video full HD @30 frameuri pe secundă. Aici pot să spun că nu am fost aşa impresionat de cameră, pozele nu au acceaşi calitate ca şi cele făcute cu Galaxy Note. Dacă lumina este mai slabă, se vede imediat în poză, calitatea este scăzută. Are de asemenea şi o cameră frontală VGA pentru apeluri video.

Alte specificaţii hardware :

  • memeorie internă : 16 GB, fără posibilitatea de a o extinde; un minus după părerea mea
  • memorie RAM : 1 GB
  • WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Hotspot
  • Bluetooth v 4.0 cu A2DP

Design, display

Designul este lucrul cu care impresionează acest telefon. HTC-ul care l-am testat eu a venit pe culoarea Ceramic Metal, o combinaţie de gri, zic eu reuşită. HTC One S măsoară 7.8 mm grosime şi cântăreşte 119.5 grame. Este mai subţire şi mai uşor ca şi Galaxy Note.

Displayul este destul de generos şi consider că are mărimea perfectă. Displayul de 4.3 este o mărime perfectă pentru orice telefon, nici prea mare, nici prea mic. Am menţionat mai sus că foloseşte interfaţa Sense 4.0 care mi se pare că este mai rapidă ca şi la Note.

  

Procesor şi cameră

Procesorul de pe HTC One S este un Qualcomm Snapdragon S4 dual-core de 1.5 Ghz. Toate aplicaţiile rulează rapid, nu am întâmpinat nici o problemă şi pot spune că se mişcă tare bine.

Despre cameră mi-am spus punctul de vedere mai sus în articol. O caracteristică care îmi place la acest telefon este că, în timpul filmării sau în timpul vizualizării unui video poţi face fotografii. Camera dispune de multe efecte şi de opţiuni care suplinesc şi care fac pozele să arate foarte bine. Puteţi folosi opţiunea HDR pentru poze de calitate şi claritate superioară. Veţi vedea câteva poze făcute cu telefonul la sfârşitul articolului si mai multe în albumul foto de pe Facebook.

Baterie

Bateria de pe HTC One S este de 1650 mAh şi oferă 2 zile de funcţionare, atunci când este folosit obişnuit. Când este folosit la maxim, jocuri, browsing şi mai ştiu eu ce, bateria se termină într-o zi. Bateria este un plus, luând în considerare tehnologiile de care dispune telefonul.

Concluzii

Mă bucur că am putut testa un telefon de la HTC şi îmi pare rău că nu este aşa cunoscut ca şi brand în România. Este un telefon pe care l-aş achiziţiona şi pe care îl recomand cu plăcere. Pentru cine vrea să îşi cumpere un HTC, One S este o alegere bună.

Telefonul în puteţi găsi la QuickMobile şi este disponibil în 3 culori, Black (preţ 1899 lei), Ceramic Metal (preţ 2049 lei) şi Light Blue (preţ 1899 lei).

Vezi mai multe imagini cu telefonul si poze făcute cu HTC One S în albumul foto de aici.

PC GARAGE
REVEDEȚI PREZENTAREA
Design
Specificatii hardware
Sistem de operare
Articolul precedentRezolvă problemele cauzate de Flash în Chrome
Articolul următoriOS 6 a fost lansat. Ce este nou ?
IT addict, Gadget lover. Windows 10 and Elementary OS user.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.