Întotdeauna mi-am dorit un telefon alb și uite că acum am avut posibilitatea să testez unul. Timp de o săptămână și ceva m-am bucurat de un Nokia 808 PureView alb primit în teste de la QuickMobile.

Când acest telefon a apărut, toată lumea era curioasă de camera sa de 41 megapixeli, ceva cu adevărat nou pe un telefon mobil. Am observat ca mulți îl numesc ‘aparatul foto la care poți să vorbești’. Într-adevăr așa este.

Pare un telefon, la care este destul de greu să îi faci un review, știind că are doar un singur lucru impresionant despre care ai putea scrie, și anume camera cu senzor de 41 megapixeli, capabilă de o rezoluție 7152 x 5368 pixeli, asta însemnând 38 megapixeli.

Nokia 808 PureView

Specificații Hardware

Nokia 808 PureView vine cu un display AMOLED de 4 inch, capabil de o rezoție 360 x 640 pixeli, plus că are și un strat protector Gorilla Glass. Telefonul rulează cu sistemul de operare Nokia Belle. Am fost puțin reticent la început față de el, nu se compară cu Android, dar nu este chiar așa rău după ce apuci să te joci cu el. Procesorul de pe acest telefon este un ARM 11 de 1.3 GHz, dar vă pot spune că se mișcă foarte bine și e rapid.

Nokia 808 Pureview

Alte specificații hardware :

  • folosește microSIM
  • memorie internă 16 GB plus posibilitatea de extindere cu card microSD până la 32 GB
  • memorie 1 Gb ROM, 512 Mb RAM
  • WiFi 802.11 b/g/n, DLNA, UPnP technology
  • are NFC
  • Bluetooth 3.0 cu A2DP

Design, Cameră, Display

Nokia 808 nu are un design sofisticat, ci mai degrabă unul simplu, dar în același timp elegant. Se simte foarte bine în mână chiar dacă materialul folosit la crearea lui este plasticul. Acest material a fost ales din cauza greutății pe care telefonul o are, 169 grame. Nici la capitolul dimensiuni nu stă prea bine și asta se datorează din cauza camerei care necesită un spațiu mai mare, decât cele obișnuite.

Nokia 808 PureView

Despre display v-am povestit puțin mai sus, și anume este un touchscreen AMOLED de 4 inch cu protecție Gorilla Glass și Nokia ClearBack. Toate cele 16 milioane de culori sunt afișate pe o rezoluție de 360 x 640 pixeli.

Nokia 808 PureView

Acum să vă povestesc despre cameră, acesta fiind singurul lucru care atrage popularitatea către acest telefon. Seonzorul camerei este de 41 megapixeli, dar rezoluția efectivă pe care o puteți obține este de 38 megapixeli, asta dacă faceți poze în modul 4:3. Dacă alegeți modul 16:9 atunci rezoluția va fi 34 megapixeli. Camera se bucură de un bliț puternic xenon, dar și de unul obișnuit care ajută la focus si care este folosit ca lumină atunci când filmați. Interfața camerei este destul de simplă și foarte bine organizată.

Nokia 808 PureView

Puteți filma cu ajutorul camerei fullHD 1080p la 30 frame/sec. Vedeți mai jos un mic video sample filmat cu telefonul.

Aveți de ales între 3 moduri de face poze, Automatic, Scenes și Creative. Modul despre care trebuie menționat este cel Creative, fiind singurul mod unde tu, ca și utilizator, poți face niște setări mai avansate, pentru poze de o calitate superioară. Veți putea vedea la sfârșitul articolului poze făcute cu acest telefon.

Baterie

Nokia 808 PureView are o baterie Li-Ion de 1400 mAh, o baterie care pe mine m-a ținut cel mai mult 3 zile de folosit obisnuit. Am făcut poze, puțin browsing, convorbiri și sms-uri. Cel mai puțin m-a ținut aproximativ o zi, la o utilizare mai agresivă.

Concluzii

Deși camera este principala atracție la acest telefon, eu zic că merită mai multă atenție și telefonul în sine. Eu la început am fost respingător si asta din cauza sistemului de operare, dar m-am obișnuit cu el. Este un sistem de operare îmbunătățit și împreună cu procesorul single-core de doar 1.3 GHz face minuni, este foarte rapid și oferă o experiență fluidă. Per ansamblu este un telefon bun care oferă toate functiile necesare out of the box pentru o utilizare normală.

Nokia 808 PureView poate fi achiziționat de la QuickMobile și este disponibil în trei culori, negru, roșu si alb. Preturile la care poate fi cumpărat este 2399 lei pentru toate culorile.

Vedeți toate pozele telefonului și pozele făcute cu telefonul în albumul foto de pe FacebookNokia 808 PureView

PC GARAGE
REVEDEȚI PREZENTAREA
Design
Specificatii hardware
Sistem de operare
Articolul precedentBitdefender ofera utilizatorilor de Android, Wipe Stopper
Articolul următorIntra in clubul Quick cu iPhone 5
IT addict, Gadget lover. Windows 10 and Elementary OS user.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.