Ceea ce vreau să vă arăt prezint este cum vă puteţi salva parolele şi bookmark-urile din browserul Firefox pe calculator.

Pentru că suntem in era unde securitatea este foarte importantă pe internet, pe toate siturile unde avem conturi sunt securizate cu o parolă, care dacă vrem este ţinută minte de browser pentru o utilizare mai uşoară.La fel şi cu bookmark-urile, le putem salva pentru a putea avea o navigare mai uşoară şi rapidă a paginilor favorite.

Ce ne facem atunci când trebuie sa reinstalăm aplicaţia, toate acestea se pierd şi durează ceva timp pentru a le recupera.Într-un tutorial o să vă arăt cum puteţi să le salvaţi pe hard şi să le folosiţi din nou după reinstalare.

Salvarea bookmark-urilor

1. Ne ducem sus la butonul Firefox de unde selectam Bookmarks > Show all bookmarks

2. În fereastra care se deschide de la butonul Import & Backup selectăm Export HTML

3. Selectăm locul de pe hard unde vrem să se salveze şi gata, avem salvate bookmark-urile.

4. După ce reinstalaţi browserul şi doriţi ca să le puneti înapoi urmaţi paşii de mai sus, doar că la pasul 2 selectăm Import HTML.

Salvarea parolelor din browser pe hard

Pentru a putea salva parolele pe hard în primul rând trebuie să instalăm un add-on care ne permite acest lucru.Add-onul îl instalaţi de aici.După instalarea add-onlui trebuie să daţi un restart la browser.

1. Ne ducem la butonul Firefox şi selectam Options şi ne ducem la tabul Security.O să vedem că un nou buton a apărut, Import/Export Passwords.

2. Apasăm butonul Import/Export Passwords şi se deschide o noua fereastră de unde ne salvăm parolele prin apăsarea butonului Export Passwords.

3. Se deschide o nouă fereastră unde dăm Accept şi apoi selectăm locul unde dorim să salvăm.

4. Pentru a putea folosi din nou parolele după o nouă instalare/reinstalare urmărim paşii de mai sus doar că la pasul 2 selectăm Import Passwords.


PC GARAGE

3 COMENTARII

  1. Prea multe procese. Eu folosesc programul MozBackup care salveaza istoricul, setarile, parolele, bookmark-urile, cashe-u, tot intr-o arhiva pe care o pot proteja si prin parola.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.