Facebook este cel mai accesat site de pe web. Fiecare dintre noi intrăm zilnic pe Facebook de pe orice device, oricare ar fie el, telefon, calculator sau tabletă. Există şanse mari ca să-ţi laşi contul activ, fară să te deconectezi la el şi atunci diverse persoane, rău intenţionate, să aibă acces la el. Este bine să vă gândiţi cum puteţi să vă protejaţi cel mai bine contul de Facebook.

În acest articolul vă voi prezenta câteva sfaturi simple de urmat pentru un a avea un cont Facebook mai sigur.

1. Crează o parolă puternică

Sigur aveţi deja setată o parolă pentru contul vostru Facebook, dar este recomandat ca aceasta să fie unică şi diferită de celelalte parole pe care le folosiţi pentru alte servicii (email, hosting, blog, etc)

Pentru a vă schimba parola mergeţi la Account Settings > General > Password

Facebook schimba parola

Cea mai bună parolă ar trebui să conţină combinătii de litere mari şi mici, numere şi simboluri.

2. Confirmă numărul telefonului mobil

Confirmarea numărului telefonului mobil este o metodă simplă de a îmbunătăţi securitatea contului tău de Facebook. În acest fel, Facebook va putea să îţi trimită o parolă nouă prin SMS dacă o uiţi sau o pierzi.

Pentru a adăuga un număr de mobil mergeţi Account Settings > Mobile şi click pe Add a phone

Facebook phone number

În continuare trebuie doar să selectaţi ţara şi sa alegeţi operatorul de telefonie mobilă, după care va trebui să trimiteţi un text la un anumit număr de telefon. Veţi primi un cod pe care trebuie să-l introduceţi înainte de a finaliza confirmarea.

3. Activaţi Secure Browsing

Pentru a vă asigură că activitatea voastră în contul Facebook este în siguranţă, puteţi activa opţiunea Secure Browsing. Odată ce aţi activat această opţiune veţi limita toate aplicaţiile externe conectate la Facebook să facă ceva fară aprobarea voastră.

Pentru a activa această opţiune mergeţi la Account Settings > Security şi selectaţi opţiunea Secure Browsing

Facebook Secure Browsing

Pentru a activa optiunea aveţi în partea dreaptă un buton Edit, după care trebuie să bifaţi opţiunea Browse Facebook on a secure connection (exact ca în imaginea de mai sus). Apoi daţi Save Changes.

4. Evitaţi linkurile de tip SPAM

Facebook luptă împotriva spamului şi îşi îmbunătăţeşte înconitnuu funcţiile pentru a împiedica ca utilizatorii săi să devină victime ale unor înşelăciuni. Tipurile de atacuri care sunt des întâlnite :

  • înşelăciuni cu bani – pot fi directe sau indirecte prin mesajele Facebook, chat, etc
  • link de tip phishing –  linkuri care te vor redirecţiona pe site-uri false
  • linkuri maliţioase – care se pot folosi de informaţiile tale personale sau pot produce stricăciuni în calculator

Mai există şi posibilitatea să primeşti mesaje din partea “Facebook”, dar care se dovedesc a fi mesaje din partea unor site-uri false.

Facebook Security

Există mai multe modalităţi prin care puteţi evita să deveniţi victime :

  1. Nu dati click pe linkuri care vi se par suspicioase chiar dacă le primiţi de la prieteni. Dacă primeşti un astfel de link, ca şi măsură de precauţie, întrebă-ţi prietenul despre ce este vorba şi dacă ţi-a trimis el acel link. De obicei aceste linkuri sunt trimise fară ca cel care le trimite să ştie. Aceste linkuri apar în mesajele de pe Facebook, în chat, în statusurile prietenilor sau chiar în mailurile tale.
  2. Nu daţi userul şi parola nimănui, în special site-urilor cu conţinut suspicios. Acest lucru vă poate pune în pericol contul Facebook.
  3. Logaţi-vă doar pe www.facebook.com şi nu pe alt link sau site, decât dacă îl accesaţi prin aplicaţia Facebook.
  4. Faceţi update la browser când apare o versiune nouă pentru a fi la curent cu toate funcţiile de securitate pe care le oferă.

[divide]

Sper ca aceste sfaturi să vă fie de folos şi să le puneţi în aplicaţie. Ele au scopul de vă ajuta pe voi să navigaţi pe Facebook cât mai în siguranţă fară a vă pune în pericol datele personale.

PC GARAGE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.