Oricine intră în lumea blogurilor şi mai ales dacă încep cu un blog pe WordPress caută sfaturi care să îl ajute în ascensiunea lui.La început fiecare caută să adune cât mai multe sfaturi, iar apoi să le aplice.

Mai jos am să vă dau câteva sfaturi de urmat dacă vreţi să va deschideţi un blog şi să începeţi cu dreptul.Aceste sfaturi trebuie aplicate de la început pentru a avea un efect pe viitor.

Sidebarul

Sidebarul este ca un raft unde aşezi haine.Dacă totul e ordonat atunci e în regulă şi tu eşti mulţumit.SIdebarul trebuie să îl mulţumescă pe vizitator, aşa că degeaba tu îl umpli cu imagini, icoane pentru reţele sociale, linkuri către mesajele de pe Twitter.Alături de astea ai unele linkuri care l-ar putea interesa pe vizitator, dar acesta nu le găseşte fiindcă sidebarul tău e dezordonat.

Soluţia este să scapi de aceste lucruri inutile şi să păstrezi doar acele lucruri care au legătură cu ceea ce vrei tu să faci şi acele lucruri care sunt importante pentru un vizitator.

Libraria media

Este locul unde tu îti uploadezi toate fişierele de care ai nevoie pe blog şi care te ajută să îţi scrii articolele.Librăria media din WordPress este setată să îţi aranjeze fişierele pe luni şi ani, un lucru pe care eu îl consider complicat şi am să şi argumentez.

Cum te-ai simţi într-o librărie că trebuie să te apuci să cauţi o carte după luna şi anul în care a fost cumpărată ? Foarte complicat.Aşa vrea WordPress să îţi organizeze fişierele.Eu zic că e mai bine să ai un folder comun pentru toate fişierele pe care le poţi căuta simplu printr-un simplu search.

Ca să îţi setezi WordPress să pună toate fişierele într-un folder trebuie să mergeţi la Settings > Media şi să debifaţi opţiunea Organize my uploads into month- and year-based folders.

Linkurile permanente

Doriţi să creaţi întotdeuna conţinut original pentru ca motoarele de căutare să îl ia în considerare mai rapid.Aici e treaba linkurilor permanente pe care voi le creaţi pentru fiecare articol.Unii consideră că un link trebuie să fie cât mai lung şi să conţină cât mai multe cuvinte cheie, dar e greşit.Un link trebuie să fie simplu, compact şi care să anunţe motorul de căutare ce conţine în mare articolul scris.

Primul lucru trebuie să modificaţi strucutura linkului din Settings > Permalinks.Alegeţi structura Post Name, versiunea nouă de wordpress permite asta.Dacă folosiţi o versiune mai veche atunci selectaţi Custom şi introduceţi /%postname%

Ideea este să creaţi un titlu cât mai concis şi reprezentativ pentru ceea ce conţine articolul.Nu folosiţi cunvinte inutile în link.

Titlurile şi descrierea articolelor

Când postaţi un link pe vreo reţea socială, serviciul preia un titlu şi o descriere pentru linkul care l-aţi postat.Când un link de-al vostru apare ca rezultat pe Google, titlul şi descrierea este ceea ce oamenii văd şi se decid dacă dau sau nu click pe link.

Dacă folosiţi pluginul All In one SEO Pack atunci cănd scrieţi un articol, sub chenarul unde scrieţi, aveti opţiuni de definire a titlului şi a descrierii care apare articolul o va avea.

Footerul

Aceată parte a blogului este uneori uitată.Este locul unde puteţi include un mesaj despre drepturile de autor, un link către o pagină importantă a blogului sau o informaţie despre autorul blogului.

Multe teme pentru wordpress oferă posibilitatea de a folosi această zonă pentru a oferi mai multe informaţii cum ar fi posturi populare, pagini sau o scurtă descriere a blogului.

Multă lume verifică şi această parte a blogului aşă că utilizaţi-o pentru ca vizitatorul să rămână în continuare interesat.

Concluzii

Prin utilizarea acestor sfaturi veţi reuşi să păstraţi o legătură cu vizitatorii voştri şi veţi începe cu dreptul un drum în lumea blogging-ului.Dacă aveţi întrebări le puteţi pune în comentariile voastre.

PC GARAGE

7 COMENTARII

 1. Total offtopic – după punct se lasă spațiu, la fel ca după virgulă.

  Sfatul tău despre librăria media este total greșit. În final vei avea extrem de multe fișiere într-un singur folder, ceea ce va avea impact negativ asupra serverului de găzduire. E un pic mai complicat de explicat, dar ideea simplă este că numărul de inodes corespunzător fiecărui fișier și folder va fi extrem de mare, iar unii hosteri îți vor suspenda sau termina contul de găzduire. De exemplu, am mutat un blog auto care folosea această structură, avea cam 4 ani și undeva la 140 000 imagini într-un singur folder. Să văd ce client FTP nu crapă la astfel de număr de imagini.

  • Offtopic – La tine pe blog văd că nu respecţi regula cu spaţiul, nici după virgulă, nici după punct.

   E bine ce spui tu şi e valabil pentru site-urile foarte mari.Pentru un blog personal eu zic că asta nu este o problemă.

   • Serios? Dă-mi un printscreen unde ai văzut că nu las eu spațiu după virgulă și punct?! :)) Fără supărare, dar cred că trebuie să îți schimbi ochelarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.